Kino naujienos

Šį rudenį „Disney“ princesė Vajana sulauks ilgai laukto tęsinio

Kino studija „Disney“ paskelbė, kad princesės Vajanos istorijos tiesioginis tęsinys, animacija visai šeimai „Vajana 2“ (angl. „Moana 2“), kino teatruose pasirodys 2024 metų lapkričio 27 dieną.

Greta netikėtos žinios apie po aštuonerių metų pertraukos pasirodysiantį tęsinį, kino studija „Disney“ taip pat paviešino pirmąjį trumpąjį filmo „Vajana 2“ anonsą, kuriame princesė Vajana matoma paplūdimyje, o vaizdo klipo pabaigoje galima išgirsti pusdievio Maui balsą.

Kino studijos „Disney“ animacinis miuziklas „Vajana 2“ pakvies žiūrovus pasinerti į naują kelionę. Animaciniame filme princesė Vajana, sulaukusi netikėto ženklo iš savo protėvių, turės keliauti per tolimas Okeanijos jūras į itin pavojingus vandenis, kur jos lauks nuotykiai, nepanašūs į nieką, su kuo ji kada nors susidūrė.

Kartu su pusdieviu ir geriausiu bičiuliu Maui bei visiškai nauja jūreivių įgula, narsioji Vajana epinėje kelionėje dar kartą prisimins savo tikrąją prigimtį.

Kino studijos „Disney“ originali animacija „Vajana“, paremta Ramiojo vandenyno Polinezijos salų mitologija, supažindino su narsia mergaite, keliaujančia po vandens pasaulį ir siekiančia išgelbėti savo tautą.

2016-ųjų metų animacinis filmas buvo nominuotas dviem „Oskaro“ apdovanojimams ir turėjo itin didelį poveikį visuomenės požiūriui į „Disney“ princeses. Filmas pasižymėjo subtiliu humoru, įsimintina muzika ir žaviais bei ištobulintais personažais.

Kino studija „Disney“ kartu su trumpu filmo „Vajana 2“ anonsu paskelbė pirmąją Vajanos istorijos tęsinio nuotrauką, kurioje pavaizduota princesė Vajana, Maui ir likusi laivo įgula greta bangininio ryklio. Atsižvelgiant į tai, kaip Vajanos močiutė pasirodė originaliame filme, šis gyvūnas taip pat gali būti vienas iš jos protėvių.

Jau patvirtinta, jog „Disney“ animacijoje „Vajana 2“ išgirsime „Grammy“ laureatų Mark Mancina, Abigail Barlow ir Emily Bear bei „Grammy“ nominantės Opetaia Foa‘i muziką.

Lietuviškai dubliuota animacija „Vajana 2“ Lietuvos kinuose nuo lapkričio 27 d.