Kino naujienos

Veiksmo filmo „Pilietinis karas“ žvaigždė Kirsten Dunst įkvėpė kolegę Cailee Spaeny tapti aktore

Balandžio 2 d. Los Andžele (JAV) įvykusioje adrenalino kupino veiksmo filmo „Pilietinis karas“ (angl. „Civil War“) pasaulinėje premjeroje viena perspektyviausių jaunųjų Holivudo talentų Cailee Spaeny pasidalino, kokį poveikį kolegė aktorė Kirsten Dunst padarė jos gyvenimui.

25-erių metų dainininkė ir aktorė Cailee Spaeny papasakojo, kad pagrindinis įkvėpimas užsiimti vaidyba buvo aktorės Kirsten Dunst karjera. Maža to, paaiškėjo, jog būtent 41-erių metų K. Dunst padėjo sparčiai kylančiai kino žvaigždei užsitikrinti Priscilos Presley vaidmenį režisierės Sofia Coppola 2023 metų biografiniame filme „Priscilla“, kuris buvo nominuotas „Auksiniam gaubliui“ ir Venecijos kino festivalyje pelnė geriausios aktorės „Volpi“ taurę.

„Aš užaugau Misūryje. Akivaizdu, kad labai mėgau kiną. Bet niekada neįsivaizdavau tos dienos, kai dirbsiu kine.“ – sako Cailee Spaeny. „Puikiai prisimenu, kad vienas iš pirmųjų mano pamatytų filmų kino teatre buvo Kirsten [Dunst] 2002 m. filmas „Žmogus-voras“. Vėliau pamačiau jos darbą su režisiere Sofia Coppola ir tai tapo raktu, padėjusiu man suprasti, kad noriu būti aktore.“

„Galiu sakyti, jog būtent Kirsten [Dunst] darbas su Sofia [Coppola] privertė mane tapti aktore.“ – tęsia kylanti Holivudo žvaigždė Cailee Spaeny. „Labai džiaugiuosi, kad po tiek metų gavau šansą suvaidinti kartu su Kirsten filme. Be to ji buvo tas žmogus, kuris mane rekomendavo Priscilos vaidmeniui ir tai pakeitė mano gyvenimą, nes leido dirbti su mano visų laikų mėgstamiausia režisiere. Tiesiog sunku viską apibūdinti žodžiais.“

Netrukus Lietuvos kinuose pasirodysiančiame veiksmo filme „Pilietinis karas“ aktorės Kirsten Dunst bei Cailee Spaeny vaidina žurnalistes, kurios dokumentuoja žiaurius įvykius suskilusioje Amerikoje, netolimoje ateityje JAV įsiplieskus pilietiniam karui, po Kalifornijos ir Teksaso valstijų mėginimo atsiskirti nuo šalies.

Veiksmo filmas „Pilietinis karas“ yra pats brangiausias filmas, kurį kada nors sukūrė kino studija „A24“, padovanojusi tokius filmus, kaip „Mėnesiena“, „Boružėlė“, „Ex Machina“, „Ragana“, „Paveldėtas“ ir kt. Filmo žvaigždžių ansamblyje greta Kirsten Dunst ir Cailee Spaeny vaidina Wagner Moura, Nick Offerman bei Jesse Plemons.

Adrenalino kupinas veiksmo filmas „Pilietinis karas“ Lietuvos kinuose nuo balandžio 12 d.