Kino naujienos

Freya Allan didžiuojasi savo vaidmeniu filme „Beždžionių planetos karalystė“

Anglų aktorė Freya Allan sako, kad netrukus Lietuvos kinuose pasirodysiančios atnaujintos „Beždžionių planetos“ (angl. „Planet of the Apes“) franšizės ketvirtasis filmas „Beždžionių planetos karalystė“ (angl. „Kingdom of the Planet of the Apes“) buvo „geriausia filmavimo patirtis“, kokią ji turėjo iki šiol, ir kad tai yra verta pasididžiavimo akimirka jos aktorystės karjeroje.

„Tai buvo neįtikėtina.“ – sako aktorė F. Allan, paklausta apie 2017-ųjų metų filmo „Karas už beždžionių planetą“ (angl. „War fot the Planet of the Apes“) tiesioginį tęsinį. „Aš peržiūrėjau visus franšizės „Beždžionių planeta“ epizodus. Esu gerbėja. Todėl tai iki šiol didžiausia pasididžiavimo akimirka mano karjeroje. Su nekantrumu laukiu, kada šis filmas pasirodys, ir didžiuojuosi visais kolegomis – visais aktoriais ir režisieriumi Wes Ball – visi jie yra tiesiog fantastiški. Visi dirbantys užkulisiuose buvo tiesiog puikūs. Negaliu nieko atskleisti apie filmą, bet raginu – eikit ir pažiūrėkit.“

Iki šiol geriausiai žinoma dėl Sintros princesės vaidmens „Netflix“ seriale „Raganius“ (angl. „The Witcher“), aktorė Freya Allan būsimame filme „Beždžionių planetos karalystė“ vaidina sulaukėjusią moterį, bandančią išgyventi pasaulyje, kuriame dominuoja beždžionės.

Netrukus kinuose pasirodysiančiame filme „Beždžionių planetos karalystė“ veiksmas vyksta praėjus beveik 300 metų po filmo „Karas už beždžionių planetą“ įvykių ir užaugus net kelioms naujoms kartoms po visų mylimo Cezario valdymo.

Naujame filme beždžionės yra dominuojanti ir harmoningai gyvenanti rūšis, o žmonės yra priversti slėptis nuošalyje. Nauja tironiškam ir negailestingam beždžionių vadui valdant savo didingą imperiją, viena jauna beždžionė leidžiasi į šiurpią kelionę, kuri privers suabejoti viskuo, ką ji žinojo ir buvo mokyta apie praeitį. Jai teks priimti sudėtingus sprendimus, kurie nulems tiek visų beždžionių, tiek žmonių rytdieną.

Anglų aktorė Freya Allan kol kas yra vienintelė kino studijos „Disney“ paviešinta aktorė, kuri filme „Beždžionių planetos karalystė“ vaidina žmogų. Aktoriai Travis Jeffery, Lydia Peckham, Neil Sandilands bei Peter Macon, visi įkūnija beždžiones. Kitų projekto aktorių vaidmenys kol kas nėra patikslinti.

„Patikėkite manimi, taip keista žiūrėti galutinį filmą ir matyti save su aktoriais, kurie ekrane tampa šimpanzėmis.“ – sako aktorė Freya Allan. „Tai beprotiška. Todėl jaučiuosi tarsi slapto klubo dalis, nes niekas iš tikrųjų nepamatys realaus vaizdo. Filme šie neįtikėtini aktorių pasirodymai paverčiami šiais gyvūnais. Beprotiška, ką šiais laikais sugeba padaryti specialieji efektai.“

Mokslinė fantastika „Beždžionių planetos karalystė“ Lietuvos kinuose nuo gegužės 10 d.