Kino naujienos

Po veiksmo filmo „Pilietinis karas“ filmavimo, aktorei Kirsten Dunst pasireiškė potrauminio streso sindromas

Amerikiečių aktorė, modelis ir dainininkė Kirsten Dunst teigia, kad patirtis filmuojant itin realistines karo veiksmų sekas netrukus kinuose pasirodysiančiame kino studijos „A24“ veiksmo filme „Pilietinis karas“ (angl. „Civil War“), sukėlė jai „potrauminio streso sindromo simptomus, kuriuos ji jautė net dvi savaites po filmavimų“.

41-erių metų aktorė K. Dunst režisieriaus ir scenarijaus autoriaus Alex Garland veiksmo filme „Pilietinis karas“ vaidina karo fotožurnalistę, siekiančią įamžinti kruvinus įvykius, kai netolimoje ateityje Kalifornijos ir Teksaso valstijoms mėginant atsiskirti nuo šalies, JAV įsiplieskia pilietinis karas.

Aktorės K. Dunst teigimu, kovinės veiksmų sekos ir automobilio gaudynės Džordžijos valstijos kaime ją „sukrėtė iki širdies gelmių“.

„Prisimenu, kad girdėjau komandą praktikuojant sprogimą.“ – tęsia aktorė. „Mes buvome šukuosenų ir makiažo furgone, kuris kad ir buvo labai toli nuo filmavimo aikštelės, bet vis tiek visas drebėjo.“

Aktorė pridūrė, kad kitos smurtu persmelktos scenos, pavyzdžiui, susišaudymas prie Baltųjų rūmų, kėlė tikrą stresą, nes atrodė, kad viskas vyksta tarsi tikrovėje.

„Tiek daug šūvių.“ – prisimena aktorė Kirsten Dunst. „O tada pažiūri naujienas, ir kažkur iš tikro įvyko susišaudymas. Vaidinant tokiame veiksmo filme kartais sunku suvokti kur yra realybė.“

Aktorė Kirsten Dunst atvirai sako, kad „po filmo filmavimo „geras dvi savaites“ kovojo su potrauminio streso sindromo simptomais“.

„Prisimenu, grįžusi namo valgiau pietus ir jaučiausi tokia tuščia.“ – sako aktorė.

Kalbėdama apie paraleles su šiuolaikine politika, K. Dunst teigia, kad filmą „Pilietinis karas“ vertina kaip „įspėjantį pasakojimą apie tai, kas nutinka, kai žmonės nebendrauja vieni su kitais ir nustoja matyti vienas kitą kaip žmones“.

Veiksmo filmas „Pilietinis karas“ yra pats brangiausias filmas, kurį kada nors sukūrė kino studija „A24“, padovanojusi tokius filmus, kaip „Mėnesiena“, „Boružėlė“, „Ex Machina“, „Ragana“, „Paveldėtas“ ir kt.

Kartu su Kirsten Dunst veiksmo filme „Pilietinis karas“ taipogi vaidina Cailee Spaeny, Wagner Moura, Nick Offerman bei Jesse Plemons.

Adrenalino kupinas filmas „Pilietinis karas“ Lietuvos kinuose nuo balandžio 12 d.