Kino naujienos

Animacijos „Laukinukė Roz“ anonsas – puikus, bet gali priversti apsiašaroti

Kino studija „DreamWorks Animation“ oficialiai pristatė ilgai lauktos animacijos „Laukinukė Roz“ (angl. „The Wild Robot“), kuri Lietuvos kino teatruose pasirodys spalio 25 d dieną, anonsą. Kartu su anonsu buvo pristatytas ir pirmasis filmo plakatas, kuriame skelbiama įkvepianti žinutė: „Kartais norėdami išgyventi, turime daryti daugiau, nei buvome užprogramuoti“.

Būsimas kino studijos „Dreamworks Animation“ ir filmų serijos „Kaip prisijaukinti slibiną“ kūrėjų darbas, nuotykių animacija visai šeimai „Laukinukė Roz“, yra paremtas pripažinta vaikiškų knygų autoriaus ir iliustratoriaus Peter Brown trilogija, kurios pirmoji dalis buvo išleista 2016 metais, tapo tikru fenomenu tarp moksleivių ir pakilo į JAV dienraščio „New York Times“ bestselerių sąrašo 1 vietą.

Režisieriaus Chris Sanders ir prodiuserio Jeff Hermann filmas „Laukinukė Roz“ pasakoja apie robotę ROZZUM numeris 7134 – sutr. robotukę „Roz“ – atsidūrusią negyvenamoje saloje, kur ji turi išmokti prisitaikyti prie atšiaurios aplinkos, palaipsniui užmegzdama ryšius su salos gyvūnais ir net tapdama našlaičio žąsiuko globėja.

Pasak filmo kūrėjų, animacijos tikslas yra „suteikti dienos šviesą knygai, derinant jos nuoširdžią istoriją su akį traukiančia animacija“. Ir pasirodęs filmo „Laukinukė Roz“ anonsas pateisina kūrėjų lūkesčius.

Žiūrovams laukiant animacijos „Laukinukė Roz“ pasirodymo kino teatruose, jie kviečiami pamąstyti apie savo santykį su gamtos pasauliu ir technologijomis, kurios persmelkia mūsų gyvenimus – filmo anonsas tarsi klausia, ką reiškia būti tikrai gyvam ir susijusiam su savo aplinka.

Kino studija „Dreamworks Animation“ garsėja atsidavimu tobulam istorijų pasakojimui ir ankstesnių animacinių filmų rezultatai įrodo, kad animacija „Laukinukė Roz“ taps reikšmingu studijos repertuaro papildymu. Su siužetu, kuris patiks ir vaikams, ir suaugusiems, nuotykių animacija visai šeimai „Laukinukė Roz“ yra pasirengusi tapti išskirtiniu 2024-ųjų metų filmu.

Lietuviškai dubliuota nuotykių animacija „Laukinukė Roz“ Lietuvos kinuose nuo spalio 25 d.