Kino naujienos

Kino juostos „Svetimas: Romulas“ anonsas užsimena apie sugrįžimą prie siaubo franšizės ištakų

Šią vasarą mokslinės fantastikos ir siaubo franšizė „Svetimas“ (angl. „Alien“) žada vėl gąsdinti į kino sales susirinkusius žiūrovus. Dabar jau kino studijai „Disney“ priklausančios franšizės naujasis filmas „Svetimas: Romulas“ (angl. „Alien: Romulus“) dar kartą primins žiūrovams, kad „kosmose niekas negirdi jūsų klyksmo“.

Kino franšizė „Svetimas“ neįsivaizduojama be ikoninio ateivio ksenomorfo, o naujasis filmo anonsas išryškina šį nežemišką siaubą, kurio nasrai pasiruošę sutikti naują aukų grupę.

Filmo „Svetimas: Romulas“ dizainas neabejotinai atkartoja praeities iteracijas ir parodo, kad filme pagrindinis dėmesys,, po kino kritikų prieštaringai įvertintų paskutinių dviejų franšizės filmų, bus skiriamas franšizės sugrąžinimui prie filmo ištakų.

Vis dėlto ateivio ksenomorfo išvaizda nėra vienintelė detalė sugrąžinanti naująjį filmą prie siaubo franšizės šaknų – filmo anonse matomos silpnai apšviestos ir dūmų užpildytos erdvės taip pat primena originalaus 1979-ųjų metų filmo „Svetimas“ vaizdus.

Kol kas papildomos siužetinės detalės apie būsimą filmą laikomos paslaptyje, tačiau jau žinoma, kad naujosios istorijos įvykiai vyks tarp pirmųjų dviejų franšizės filmų. Žinoma tik tiek, kad naujajame filme „Svetimas: Romulas“ grupė jaunų kosmoso kolonizatorių, atokioje planetoje tyrinėdami apleistos kosminės stoties užkampius, susidurs su baisiausia gyvybės forma visoje visatoje.

Filmą „Svetimas: Romulas“ režisuoja Fede Alvarez, kuris anksčiau vadovavo tokiems siaubo hitams, kaip „Mirties namai“ (angl. „Don‘t Breathe“) ar „Piktieji numirėliai“ (angl. „Evil Dead“).

Franšizė „Svetimas“ paskutinį kartą pasirodė kinuose su priešistorės filmais, kuriems vadovavo originalaus filmo režisierius Ridley Scott.

Mokslinės fantastikos ir siaubo filmas „Svetimas: Romulas“ Lietuvos kinuose nuo rugpjūčio 16 d.