Kino naujienos

Ryan Gosling ir Emily Blunt filmas pagerino Gineso pasaulio rekordą

Režisieriaus David Leitch linksma veiksmo drama „Kaskadininkas“ (angl. „The Fall Guy“), kol kas asmeniškiausias kūrėjo filmas ir tarsi meilės laiškas veiksmo filmams bei juos kuriančiai, sunkiai dirbančiai ir nepakankamai vertinamai kaskadininkų šeimai, pagerino Gineso pasaulio rekordą.

Filmas „Kaskadininkas“, kuriame pagrindinius vaidmenis atlieka „Oskaro“ nominantas Ryan Gosling bei „Oskaro“ laureatė Emily Blunt, pasakoja apie kaskadininką, kuris staiga tampa savo istorijos herojumi ir pagrindine žvaigžde. Ką tik išgyvenęs nelaimingą atsitikimą, kuris vos nenutraukė jo kaskadininko karjeros, šis herojus gauna užduotį susekti pradingusią kino žvaigždę, išnarplioti keisčiausią sąmokslą ir mėgina susigrąžinti savo gyvenimo meilę.

Kino studija „Universal Pictures“ šią savaitę oficialiai paskelbė, kad Australijoje nufilmuotame filme kaskadininkas Logan Holladay apsiversdamas automobiliu aštuonis su puse kartų pagerino Gineso pasaulio rekordą, kuris anksčiau priklausė 2006-ųjų metų Bondiados filmui „Kazino Royale“.

Specialioje filmo „Kaskadininkas“ peržiūroje Los Andžele (JAV), kino žvaigždės Ryan Gosling ir Emily Blunt kaskadininkui Logan Holladay įteikė Gineso pasaulio rekordo sertifikatą.

Kiek anksčiau Emily Blunt ir Ryan Gosling kartu pasirodė šių metų „Oskarų“ apdovanojimuose, kur atidavė duoklę kaskadinių triukų atlikėjams pavadindami juos „neapdainuotais filmų kūrimo herojais“.

„Jokiame kitame filme jūs to nežinotumėte. Bet šiame filme mes kviečiame atkreipti dėmesį į sunkų kaskadininkų darbą kino pramonėje.“ – sakė aktorius Ryan Gosling. „Kaskadininkams trūksta pripažinimo už jų indėlį į kiną ir kai kurias geriausias akimirkas filmuose, kuriuos taip mėgstame. Tai turi baigtis ir tai baigiasi čia.“

„Kaskadininkai ir jų kuriami veiksmai ir toliau kuria pačias įsimintiniausias akimirkas kino istorijoje. Ir jie tai darė nuo pat pradžių.“ – sakė R. Gosling.

Linksma veiksmo drama „Kaskadininkas“ Lietuvos kinuose nuo gegužės 3 d.