Kino naujienos

John Krasinski naujoji komedija visai šeimai atgaivina žavingas būtybes

Amerikiečių aktorius ir režisierius John Krasinski, geriausiai žinomas dėl Džimo Halperto vaidmens NBC televizijos situacijų komedijoje „Biuras“ (angl. „The Office“), sukūrė filmą vaikams ir pristato komediją visai šeimai „Nematomi draugai“ (angl. „IF: Imaginary Friends“).

„Nematomi draugai yra ne tik šios žavingos būtybės, bet ir mūsų vilčių, svajonių, ambicijų laiko kapsulės“. – sako filmo režisierius, prodiuseris bei scenarijaus autorius John Krasinski. „Filmas „Nematomi draugai“ pasakoja istoriją, kuria reikia patikėti, kad pamatytum.“

Komedija visai šeimai „Nematomi draugai“ seka mergaitę, vardu Bea, kurios vaidmenį atlieka aktorė Cailey Fleming, kuri supratusi, kad gali regėti visų žmonių įsivaizduojamus draugus, pasinaudodama savo naująją supergalia, leidžiasi į magišką nuotykį, siekdama vėl susieti „nematomus“ draugus su savo jau užaugusiais vaikais.

Originalo kalba nematomus draugus įgarsina Steve Carell, Matt Damon, John Stewart, Phoebe Waller-Bridge, Emily Blunt, Maya Rudolph, Sam Rockwell, Louis Gossett jaunesnysis, Sebastian Maniscalco, Christopher Meloni, Richard Jenkins ir Awkwafina balsai, kartu su daugeliu kitų nuostabiai unikalių personažų, atspindinčių neįtikėtiną kiekvieno vaiko vaizduotės galią.

John Krasinski ne tik parašė scenarijų, prodiusavo bei režisavo filmą, bet ir vaidina mergaitės Bea tėvą. Aktorius Ryan Reynolds vaidina Bea kaimyną, kuris kartu su mergina leidžiasi į nuotykius. Filmą lietuviškai įgarsina Jokūbas Bareikis, Justinas Jankevičius, Elena Katkutė, Gabija Jaraminaitė, Arvydas Dapšys bei Dalius Skamarakas.

Komedijoje visai šeimai „Nematomi draugai“ po daugiau nei dešimtmečio pamatysime situacijų komedijos „Biuras“ žvaigždes John Krasinski ir Steve Carell dirbančius kartu. J. Krasinski teigimu, S. Carell kalba filmavimo aikštelėje jį privertė „verkti visą dieną“.

„Kad ir kaip būtų smagu su juo dirbti, bet įsimintiniausias momentas buvo tada, kai Steve [Carell] pasakė nuoširdžiausią kalbą apie tai, kaip didžiuojasi, kad kuriu filmus.“ – prisimena John Krasinski. „Skaitydamas filmo „Nematomi draugai“ scenarijų Steve pasakė, kad jam yra didelė garbė būti jo dalimi. Taigi, nors maniau, kad juoksimės visą dieną, bet jis privertė mane verkti visą dieną.“

John Krasinski taip pat prisipažino, kad Steve Carell įgarsinamą veikėją sukūrė būtent jam.

„Tiesa ta, kad Steve yra vienas talentingiausių žmonių planetoje. Taigi, net nesvarbu, ar aš kada nors buvau dirbęs su juo anksčiau, ar ne, kurdamas šį personažą tiesiog girdėjau jo balsą.“ – pasakoja John Krasinski. „O Dieve, kas galėjo pagalvoti, kad „Biuras“ susitikimas, kurio mes visi taip ilgai laukėme, bus šiame filme.“

Lietuviškai dubliuota komedija visai šeimai „Nematomi draugai“ Lietuvos kinuose nuo gegužės 17 d.