Kino naujienos

Pakalikai grįžta! Naujame filme pagausėjusi šeima susivienija prieš keršto siekiančius piktadarius

Animacijos namai „Illumination“ ir kino studija „Universal Pictures International“ pristatė nuotykių komedijos „Bjaurusis aš 4“ (angl. „Despicable Me 4“) anonsą. Būsimas animacinis filmas yra šeštoji „Bjaurusis aš“ franšizės dalis, kuri taip pat apima „Pakalikų“ subfranšizę. Filme grįžta pagrindiniai veikėjai - persiauklėjęs buvęs super-piktadarys Gru, jo žmona Liusė bei jų dukrelės – Margo, Edita ir Agnesė – ir, žinoma, geltonieji pakalikai.

Kartu su pažįstamų personažų sugrįžimu, filmo „Bjaurusis aš 4“ anonsas taip pat pristato naują šeimos narį – Gru jaunesnįjį, kuriam, skirtingai nei įvaikintoms dukrelėms, itin patinka kankinti savo tėtį. Vis dėlto nuotykis, kuris laukia visos šeimos, suteiks tėvui ir sūnui galimybę užmegzti artimesnį ryšį ir privers visą šeimą susivienyti prieš keršto siekiančius piktadarius.

Naujasis filmo anonsas žada dar daugiau nuotykių šiems dabar jau ikoniškiems personažams, tačiau tik laikas parodys ar filmas „Bjaurusis aš 4“ bus toks pat finansiškai sėkmingas, kaip ankstesnė dalis, uždirbusi daugiau nei 1 milijardą eurų visame pasaulyje ir tapusi antra daugiausiai uždirbusi franšizės dalis, po 2015 metais pasirodžiusių „Pakalikų“ (angl. „Minions“).

Kai filmas „Bjaurusis aš 4“ pasirodys kino salėje, prognozuojama, jog „Bjaurusis aš“ franšizė taps pirmąja 5 milijardų eurų vertės animacinių filmų franšize.

Šiuo metu „Bjaurusis aš“ franšizė išlieka daugiausiai uždirbusi visų laikų animacinė franšizė, tačiau nuo jos nedaug atsilieka „Šreko“ franšizė, taip pat esanti 4 milijardų eurų klube. Vis dėlto norint pasiekti šį naują tikslą, šią vasarą kinuose pasirodysiančiai nuotykių komedijai „Bjaurusis aš 4“ tereikia uždirbti 360 mln. eurų, o tai yra gana žema kartelė, atsižvelgiant į franšizės pasiekimus bilietų kasose.

Dėl to „Bjaurusis aš“ franšizė garantuotai taps pirmąja ir vienintele animacine franšize, uždirbusia daugiau nei 5 mlrd. eurų.

Lietuviškai dubliuota nuotykių animacija visai šeimai „Bjaurusis aš 4“ kinuose nuo liepos 5 d.