Kino naujienos

Amy Winehouse biografinio filmo „Back to Black“ anonsas parodo tragišką žvaigždės šlovę

Kino studija „Focus Features“ išleido naują Amy Winehouse biografinio filmo „Back to Black“ anonsą, kuriame parodoma žvaigždės meilės istorija, kuri įkvėpė XXI amžiaus pasaulio superžvaigždės ikoniškiausią muzikos albumą.

„Jos muzika. Jos gyvenimas. Jos palikimas.“ – trumpai pristatomas filmas, kviečiantis žiūrovus atrasti kūrėjos kelionę iš paauglystės į pilnametystę ir vieno perkamiausių mūsų laikų albumų sukūrimo istoriją.

Romantinio trilerio „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ režisierės Sam Taylor-Johnson naujoje biografinėje dramoje „Back to Black“, kuriame pagrindinį atlikėjos Amy Winehouse vaidmenį atlieka anglų aktorė Marisa Abela, pasineriama į asmeninį žvaigždės gyvenimą Kamdeno mieste (JK), jos audringus santykius su buvusiu vyru Blake Fielder-Civil (akt. Jack O‘Connell), įkvėpusiu 2006 m. „Grammy“ apdovanojimą laimėjusio albumo „Back to Black“ dainų žodžius.

„Aš nerašau dainų, kad tapčiau žinoma. Rašau dainas, nes man reikia parašyti ką nors gero iš kažko blogo.“ – anonse, kaip Amy Winehouse, sako aktorė Marisa Abela.

Filmas „Back to Black“ tarsi pagerbia Amy Winehouse artistiškumą, sąmojį ir sąžiningumą, bet taip pat bando suprasti jos demonus. Filme gausu populiarių dainininkės dainų, kurias įrašė ir atliko aktorė Marisa Abela, neseniai suvaidinusi vieną iš Barbių režisierės Greta Gerwig filme „Barbė“.

Amy Winehouse yra laikoma viena didžiausių XXI amžiaus dainininkių, nors išleido tik du studijinius albumus. Viešai kovojusi su priklausomybe narkotinėms medžiagoms ir psichinėmis ligomis, Amy Winehouse mirė 2011 m. liepos 23 dieną, apsinuodijusi alkoholiu. Per savo karjerą ji pardavė daugiau nei 30 milijonų įrašų visame pasaulyje ir laimėjo net penkis „Grammy“ apdovanojimus.

Muzikali biografinė drama „Back to Black“ Lietuvos kinuose nuo balandžio 12 d.