Kino naujienos

Naujojo filmo „Garfildas” premjeros proga paskaičiavo, kiek milijonų šis personažas „uždirbo” per 46-erius gyvavimo metus

Šį penktadienį, gegužės 24 dieną, kino teatrų ekranai nusidažys oranžine spalva – į juos atkeliauja naujausias animacinis filmas „Garfildas“, kuris bus dubliuotas lietuviškai, o pagrindiniam herojui savo balsą paskolino aktorius, TV laidų vedėjas bei komikas Mantas Stonkus. Tingus, pirmadienių nekenčiantis ir lazaniją dievinantis garsiausias pasaulio katinas vaikų ir suaugusiųjų širdis visame pasaulyje užkariavo prieš 46-erius metus. Įdomu tai, jog Holivudo pajamų skaičiuotojai susumavo, jog per tą laiką keturkojis personažas vien sau „uždirbo“ maždaug 20 milijonų dolerių. Dar 1982-aisiais Garfildas pirmąkart „užlipo“ ant žurnalo viršelio – tai buvo garsusis leidinys „People“. Ir turbūt mažai tokių, kurie dabar jo nepažinotų ar nežinotų jo vardo!

Los Andžele vykusioje išankstinėje filmo premjeroje dalyvavo ir pats šio herojaus kūrėjas – 78-erių Jimas Davisas. Jis pasakojo, jog Garfildą kūrė pagal savo mylimo senelio prototipą.

„Mano senelis Garfildas buvo labai stambus, nerangus, pamenu, kaip sėdėdavau ant jo kelių ir matydavau iš apačios jo šnerves. Jis buvo geras, tačiau pakankamai užsispyręs žmogus. Man skirdavo daug savo laiko, tad atrodė pakankamai įkyrus. Katino Garfildo išvaizdą bei būdą įkvėpė ne tik kartu su mumis gyvenusios katės, bet ir senelis“, – prisiminęs, kaip kūrė vėliau pasauline žvaigžde tapusį oranžinį herojų, šypsojosi J. Davisas.

Jo teigimu, tuomet net svajoti nesvajojo, kad jis taip išpopuliarės.

„Neįtikėtina, kad net ir praėjus 46 metams, jis vis patiria naujus nuotykius knygose, komiksuose, kino ekranuose. Jei kas man tai būtų pasakęs tuomet, būčiai garsiai nusijuokęs, juk aš tik smaginausi“, – sakė kūrėjas.

Vaizdo įrašas su Mantu Stonkumi: 

Naujame filme Garfildas atrodys visiškai patenkintas savo gyvenimu: jaukiuose namuose kompaniją jam palaiko šunelis Odis ir žmogus Džonas, o nuotaiką, kai reikia, visuomet pakelia ką tik iškepta lazanijos porcija. Save gerbiančiam naminiam katinui daugiau nieko ir nereikia. Kol netikėtos aplinkybės nubloškia Garfildą į lauką (!) ir dar toli nuo namų (!!!).

Lyg to būtų maža, netikėtai sutiktas storžievis ir truputį gąsdinantis laukinis katinas Vikas paaiškėja besantis tikrasis Garfildo tėtis! Gerai bent, kad visame šitam siaube Garfildas atsidūrė ne vienas, o su Odžiu. Vadovaujami patyrusio laukinio katino, abu bičiuliai leidžiasi į didžiausią gyvenimo nuotykį, siekdami sugrįžti į jaukiuosius savo namus, kur jų laukia vis labiau nerimaujantis Džonas ir, žinoma, kvapni ir karšta lazanija.

Nauji naujojo Garfildo nuotykiai Lietuvos kino ekranuose – jau nuo šio penktadienio, gegužės 24 dienos.