Kino naujienos

„Furioza: pašėlusio Makso saga” žvaigždė Anya Taylor-Joy: tikslas buvo iš žiūrovų kiekvienoje scenoje išgirsti „wow”

Seniai ekranuose laukiamas ir sudėtingų iššūkių filmavimo metu pareikalavęs nuotykių veiksmo filmas „Furioza: pašėlusio Makso saga“ jau šį penktadienį, gegužės 24 dieną, pasirodo Lietuvos kino teatruose. Juostoje išvysime tokias Holivudo žvaigždes kaip Anya Taylor-Joy bei Chrisas Hemsworthas, o režisieriaus kėdę vėl užėmė kino genijus George'as Milleris, kūręs ir kino hitą „Pašėlęs Maksas: Įtūžio kelias“.

Jau buvo rašyta apie tai, kaip naujojoje juostoje žiūrovai išvys daug įspūdingų veiksmo scenų. Pavyzdžiui, viena jų ekrane trunka 15 minučių, tačiau jai nufilmuoti prireikė net 78 dienų. Filmavimo aikštelėje kasdien dalyvaudavo 200 kaskadininkų. Įdomu ir tai, jog bebaimę kovotoją, būsimą imperatorę Furiosą vaidinanti Anya Taylor-Joy net neturi teisės vairuoti, o prieš kameras jai teko atlikti neįtikėtinus triukus prie vairo. Ir ji tai puikiai išmoko daryti be jokių dublerių! Daug scenų be jokios pagalbos, bet su ypatingu fiziniu pasirengimu, sugebėjo pats atlikti ir Ch. Hemsworthas.

„Kai kuriamas veiksmo filmas, daug laiko bandomos įvairios scenos, eksperimentuojama su kadruotėmis, toli gražu ne viskas pavyksta iš pirmo karto. Tačiau dirbant su šiuo režisieriumi supranti, kad įmanoma daug ką suplanuoti iki smulkiausių detalių ir negaišti laiko filmavimo aikštelėje, nes taip būtų eikvojamas daugybės įvairių sričių profesionalų laikas. Būtent tai vertė kiekvieną iš mūsų atsiduoti 150 procentų. Darėme kur kas daugiau, nei mokame ir stebėjomės savo sugebėjimais. Net neįsivaizdavome, kad esame tokie superherojai ir tikrame gyvenime“, – pasakojo Ch. Hemsworthas.

„Girdėjau atsiliepimų, kad filme net per daug veiksmo bei triukų, bet ar tai įmanoma? Mūsų tikslas buvo iš žiūrovų salėje kuo daugiau kartų išgirsti „wow“, – šypsosi Anya Taylor-Joy.

„Furioza: pašėlusio Makso saga“ – tai pasakojimas apie bebaimę kovotoją, būsimą imperatorę Furiosą ir didžiausią jos gyvenimo kelionę.

Po visuotinio susinaikinimo dykuma virtęs pasaulis panyra į chaosą. Vienoje iš nedaugelio vis dar žaliuojančių ir apie ateitį galvojančių oazių gyvena „Daugybės Motinų“ bendruomenė. Jos tiki, kad pasaulio ateitis – vaikai ir pasiryžusios padaryti viską, kad juos apsaugotų.

Deja, tai padaryti pavyksta ne visuomet. Didžiulė baikerių gauja užpuola „Daugybę Motinų“ ir pagrobia keliasdešimt vaikų, tarp jų – ir Furiosą.

Žiauraus karo vado Demento (jį vaidina Ch. Hemsworthas) vadovaujami plėšikai netrukus atvyksta į Citadelę, kurią valdo vėliau tikra legenda tapsiantis piktadarys, pulkininkas Džozefas Mūras, išgarsėsiantis „Nemirtingojo Džo“ vardu. Dviem piktadariams susikovus dėl valdžios, jaunajai Furiosai teks pasitelkti visą savo drąsą, išmintį ir įgūdžius, kad išgyventų. Bet būsimoji imperatorė nenusiteikusi vien tik išgyventi – ji tvirtai pasiryžusi padaryti viską, kad sugrįžtų namo.

„Furioza: pašėlusio Makso saga“ kino ekranuose – jau šį penktadienį, gegužės 24 dieną.