N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
PASIKLYDĘ EKRANE kino klasika: Mumija (1999)
The Mummy (1999)
Žanras: Veiksmo, nuotykių
Sukurta: JAV
Platintojas: Pasiklydę ekrane
Kino teatruose nuo: 2024-04-29
Trukmė: 2h 05 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Po ilgo veiksmo filmų viešpatavimo kino teatruose, 1999 metais Holivude atgimė užmirštas, bet daugelio mylimas nuotykių žanras. O už tai reikia dėkoti režisieriui Stephenui Sommersui ir studijai „Universal Pictures“, kurie tais metais pristatė hitu tapusį filmą „Mumija“ (angl. „The Mummy“).

Ir sunku patikėti, kad nuo šio filmo premjeros kino teatruose praėjo jau 25 metai. Na, o šia proga, kino blogeriai „Pasiklydę ekrane“ sugrąžina šį kultinį filmą į kino ekranus.

Tad pasiruoškite balandžio 29 dieną visuose „Forum Cinemas“ kino teatruose išvysti šį nuotaikingą, veiksmo kupiną, kažkiek šiurpų ir be galo kokybišką nuotykių filmą, kuris sukelia daug kam nemenką nostalgiją išgirdus vien jo pavadinimą.

Seanso metu žiūrovai turės dar ir galimybę laimėti nuostabius prizus, kuriuos įsteigė šio renginio rėmėjai.

Renginio rėmėjai: „Gera Dovana“, „Pabėgimas.lt“.

Senovės Egipte žynys Imhotepas mėgaujasi slapta meile su faraono meiluže. Tačiau jų paslaptis išaiškėja. Nusižudžius mylimajai, Imhotepas metą iššūkį dievams ir šie jį žiauriai nubaudžia. Galiausiai Imhotepo kūnas virsta mumija, tačiau pats jis per amžius lieka gyvas, įkalintas kūne ir mirusiųjų miesto požemiuose. Po keliasdešimties amžių į Egiptą atvyksta trys nuotykių ieškotojai: Rikas, Evelina ir jos brolis Džonatanas. Jie ieško nepaprastų lobių ir dingusių rankraščių, tačiau atranda Imhotepo mumiją ir… ją atgaivina.

Amžiaus cenzas: N-13

Dėmesio! Filmas rodomas anglų kalba be lietuviškų subtitrų.

Režisierius: Stephen Sommers

Vadina: Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Vosloo, Kevin J. O‘Connor.