N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
How to Have Sex (SKN)
How to Have Sex (SDH) (2023)
Žanras: Drama
Sukurta: Jungtinė Karalystė, Graikija
Platintojas: Europos kinas, UAB
Kino teatruose nuo: 2024-03-28
Trukmė: 1h 38 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Trys draugės Tara, Skai ir Ema atvyksta į kurortą Kretoje ieškoti nuotykių. Laukia savaitė saulės, šokių, naujų pažinčių ir seksualinių patirčių. Išsikvėpinusios, pasipuošusios ryškiais drabužiais, merginos patenka į vakarėlių, pasimatymų ir vėlyvų lėbavimų sūkurį. Čia netyla muzika, ore tvyro alkoholio ir prakaito kvapai – tai turėjo būti pati geriausia vasara jų gyvenime.

Kanų kino festivalyje pristatytas filmas pelnė Pagrindinį „Ypatingo žvilgsnio“ programos prizą, o pagrindinė aktorė Mia Mckenna-Bruce BAFTA apdovanojimuose gavo Kylančios britų žvaigždės prizą.

„Plūstanti energija, simpatiški aktorių pasirodymai ir šmaikštūs pokštai. Tai debiutuojančios režisierės Molly Manning Walker filmas apie tris paaugles atvykusias į Kretą patirti savo geriausių gyvenime atostogų. Filme žiūrovų laukia labai tikras, sudėtingas ir net paslaptingas naujos britų žvaigždės Mia McKenna-Bruce vaidmuo. Jos personažas - tai droviausia iš draugių trijulės, Tara, kuriai sekso ieškojimai reiškia daugiau nei kitiems. Jos veidas stambiame plane išraiškingai perteikia besikeičiančias nuotaikas. Filmas subtiliai primena, kad niekada negana mokytis apie seksą ir dar svarbiau - apie savo atsakomybę vieni kitiems.“ (Programos sudarytojas Karolis Žukas)

Pasaulinė premjera: Kanų kino festivalis, 2023 m.

Apdovanojimai: „Ypatingo žvilgsnio“ programos Pagrindinis prizas, Kanų kino festivalis, 2023 m.; Kylančios žvaigždės prizas aktorei Mia Mckenna-Bruce, Britų nepriklausomo kino apdovanojimai

Režisierė(-ius): Molly Manning Walker

Aktoriai: Mia McKenna-Bruce, Enva Lewis, Shaun Thomas, Samuel Bottomley, Laura Ambler, Lara Peake

Kalba: anglų

Subtitrai: lietuvių, anglų

---

Šis seansas pritaikytas kurtiesiems ir neprigirdintiems žmonėms. Ką tai reiškia? Filmas bus rodomas su specialiais subtitrais (SKN), kurie kiek daugiau nei įprastai papasakos apie filme pasigirstančius garsus. Girdintiems žiūrovams šie subtitrai netrukdys, o kurtieji ir neprigirdintys galės visavertiškai filmą žiūrėti kartu su girdinčiaisiais.