N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP24: Susitikimas su filmo „Kaimiečiai“ kūrybine komanda
The Peasants Director’s and Producer’s Artist Talk (2024)
Žanras: Renginys
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2024-03-21
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Dešimtys tūkstančių aliejiniais dažais nutapytų kadrų ir Lenkiją apsėdusi kino manija – kovo 21 d. į Lietuvą atvykstantis vienas iš animacinio filmo „Kaimiečiai“ režisierių ir prodiuseris Hugh Welchmann bei prodiuserė Agnė Adomėnė atskleis unikalius filmo kūrimo užkulisius.

Kaip atrodė filmo kūrybinis procesas, kaip sekėsi suburti dešimtis tapytojų ir išlaikyti jų motyvaciją, kiek prireikė metų, kol buvo nutapyti paveikslai, kokį vaidmenį čia atliko lietuviai bei dar daugiau niuansų išgirsime „Kaimiečių“ režisieriaus ir prodiuserės pokalbio metu.

Dalyviai:

Filmo „Kaimiečiai“ režisierius ir prodiuseris Hugh Welchmann

Filmo „Kaimiečiai“ prodiuserė Agnė Adomėnė

Pokalbio moderatorė Aistė Diržiūtė

Data, laikas, vieta: kovo 21 d., 17 val., „Forum Cinemas Vingis“ 6 salė.

Trukmė: 1 val. 30 min.

Bilietai nemokami, juos kviečiame atsiimti TIK kino teatro „Forum Cinemas Vingis“ kasose. Į seansą taip pat bus galima patekti su KINO PAVASARIO akreditacijomis festivalyje galiojančia tvarka.

Pokalbis vyks anglų kalba.

Daugiau apie filmą:

Pagal „Nobelio“ premijos laureato Władysław Reymont knygą sukurti „Kaimiečiai“ – monumentalus kūrybinis pasiekimas. Filmas pasakoja apie laisvės trokštančią jauną merginą, prievarta ištekinama už rūstaus ūkininko. Paskalos, įtempti kivirčai ir įstabūs peizažai persipina su ekrane atgyjančiais aliejiniais dažais, nukeliančiais į XIX a. Lenkijos kaimą.