N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Pirmasis ženklas
The First Omen (2024)
Žanras: Siaubo
Sukurta: JAV
Platintojas: Theatrical Film Distribution, UAB
Kino teatruose nuo: 2024-04-05
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Kad valdytum tuos, kurie netiki, sukurk tai, ko jie bijotų!

1976-aisiais metais kino sales pirmąkart sukaustė siaubo filmas „Ženklas“, pasakojantis apie Antikristo sugrįžimą į Žemę.

Siaubo filmas „Pirmasis ženklas“, originalo priešistorė, pasakoja apie jauną amerikietę Romoje pradėsiančią savo tarnystę bažnyčiai.

Atvykusi į naują vietą, mergina susiduria su keista tamsa, verčiančia abejoti savo tikėjimu, ir bauginančiu sąmokslu apie gresiantį įsikūnijusio blogio gimimą.

Originali 1976-ųjų metų antgamtinio siaubo juosta „Ženklas“ ne tik sukrėtė žiūrovus, bet buvo pripažinta geriausia metų juosta bei apdovanota „Oskaru“. Finansinė sėkmė pagimdė ištisą siaubo franšizę: po dviejų metų pasirodė pirmasis tęsinys, 1981 m. sekė trečioji pasakojimo dalis, o 1991 m. serija buvo užbaigta su ketvirtuoju siaubo filmu. 2006 m. pasirodė ir originalaus filmo perdirbinys. Išaušo priešistorės metas.

Amžiaus cenzas: N-16

Režisavo: Arkasha Stevenson („Legionas“, „Laivai“)

Vaidina: Nell Tiger Free, Bill Nighy, Ralph Ineson, Sonia Braga, Andrea Arcangeli, Anton Alexander, Mia McGovern Zaini, Tawfeek Barhom, Ishtar Currie-Wilson, Maria Caballero