N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
SCA'23: Gurmaniška aistra
SCA'23: The Taste of Things (2023)
Žanras: Kertant Europą
Platintojas: Europos šalių kino forumas SCANORAMA
Kino teatruose nuo: 2023-11-09
Trukmė: 2h 14 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Kanuose už režisūrą apdovanotas „juodasis arkliukas“, filmas „Gurmaniška aistra“ pasakoja apie Dodeną Bufaną, garsų prancūzų gurmaną, jau dvidešimt metų kiekvieną dieną leidžiantį virtuvėje su savo asmenine virėja. Jie mėgaujasi vienas kito draugija, ruošdami unikaliausius patiekalus jo klientams ir bičiuliams iš viso pasaulio. Tačiau ilgalaikiai darbiniai santykiai nejučia virto kažkuo daugiau. Jis pametęs dėl jos galvą ir desperatiškai nori ją vesti. Ji nusiteikusi skeptiškai, ir mano, kad dabartinė dalykų padėtis yra ne prastesnė, o gal net geresnė už tradicinę santuoką. Nesugalvodamas nieko geresnio, Dodenas ryžtasi įteikti savo gyvenimo meilei brangiausią įmanomą dovaną: pagaminti jai vakarienę.

Laikydamasis geriausių maisto filmų tradicijų, režisierius Tranas Anh Hungas deda lygybės ženklą tarp dvasiškų ir juslinių malonumų, ir kviečia vienetinei kinematografinei patirčiai, kuri yra lygiai žadinanti apetitą ir jaudinanti.

Dodin Bouffant is a famed gourmet, whose twenty-year relationship with his private chef has mellowed into a soulmate bond. He desperately wants to marry her. She’s skeptical, preferring their current arrangement to a conventional partnership. The thing that keeps them together is their obsession with food: preparing it, eating it, talking about it. So what better way for him to convince her to settle down than to cook her a meal?

Director Anh Hung Tran combines culinary and sensual delight in the tradition of the best food films, providing a cinematix experience that’s as rich and mouthwatering as it is moving.

Tranas Anh Hungas per kiek daugiau nei dešimtmetį sukūrė tris vaidybinius ir du trumpametražius filmus. Šiuo metu jis yra labiausiai pasaulyje pripažintas vietnamiečių režisierius. Jo filmai sulaukė kritikų pripažinimo, ir pelnė prestižinius apdovanojimus, įskaitant „Auksinį liūtą“ (geriausias Venecijos kino festivalio filmas), „Cezarį“ (geriausias debiutas) ir „Oskaro“ nominaciją už geriausią filmą užsienio kalba. Filmas „Gurmaniška aistra“ Kanų kino festivalyje apdovanotas už geriausia režisūrą.

Tran Anh Hung has directed three feature films and two short films in a little over ten years. He is presently the most globally acclaimed director of Vietnamese descent. His films have won him international praise and awards, including a “Golden Lion” (best film at the Venice Film Festival), a “César” (best first film) and an “Academy Award nomination” for best foreign film.

Režisierius / Director: Tran Anh Hung

Scenarijaus autorius / Screenplay: Tran Anh Hung

Operatorius / Cinematography: Jonathan Ricquebourg

Prodiuseriai / Producers: Curiosa Films, France 2 Cinéma, Gaumont, Umedia

Vaidina / Cast: Juliette Binoche, Benoît Magimel, Galatea Bellugi, Bonnie Chagneau-Ravoire, Emmanuel Salinger

Festivaliai:

Kanų kino festivalis – geriausias režisierius

Cannes Film Festival – Best Director