N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
15min pristato. Rose Namajunas: aš esu čempionė
15min pristato. Thug Rose: Mixed Martial Artist (2023)
Žanras: Dokumentika
Sukurta: JAV
Platintojas: Europos kinas, UAB
Kino teatruose nuo: 2023-02-10
Trukmė: 1h 31 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Vienintelis „Forum Cinemas Vingis“ vykstantis seansas, kuriame dalyvaus į Lietuvą filmo pristatymui atvykstanti Rose Namajunas!

„Renkuosi meilę“, – kiekvieną ryta sau pakartoja UFC čempionė Rose Namajunas. Ringe ši kovotoja juda muzikos ritmu, o po pergalių gaubiasi trispalve. Menininkų iš Lietuvos šeimoje gimusi profesionali sportininkė šiame jautriame ir iki skausmo atvirame dokumentiniame pasakojime atskleidžia esminį skirtumą tarp smurto ir kovos. Nors kelionė čempionės diržo link truko beprotiškai ilgai, Rose į priekį vedė pasitikėjimas savimi, o didžiausiu atpildu tapo ją supantys ir palaikantys žmonės. Galima sakyti, ji pati yra tikra menininkė, radusi priešnuodį vaikystėje patirtiems sunkumams.

Marius A. Markevicius (gim. 1976 m. Kalifornijoje, JAV) yra vieno visų laikų žiūrimiausių dokumentinių filmų Lietuvoje autorius. „Kita svajonių komanda“ (angl. „The Other Dream Team“) – pasakojimas apie lietuvių krepšininkų sėkmę 1992-ųjų olimpinėse žaidynėse, laisvės siekimą ir Sovietų Sąjungos griūtį. Amerikos lietuvis taip pat režisavo sėkmingiausią visų laikų Lietuvos kinuose rodytą filmą – romano apie tremtį „Tarp pilkų debesų“ (angl. „Ashes in the Snow“) ekranizaciją. Pasakojimu apie Rose Namajunas jis tęsia savo misiją apie mažą, bet drąsią lietuvių tautą įtaigiai pasakoti visam pasauliui. Simboliška – būtent „Kitą svajonių komandą“ kaip didelį įkvėpimą naujausiame Mariaus A. Markeviciaus filme mini pagrindinė jo herojė.

Filmas lietuvių ir anglų kalbomis su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Marius A. Markevicius

Scenarijus: Marius A. Markevicius

Vaidina: Rose Namajunas, Pat Barry, Trevor Wittman