N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
MOTERIS premjera: Spencer
MOTERIS premiere: Spencer (2021)
Žanras: Drama, biografinis
Sukurta: Didžioji Britanija, Vokietija, JAV
Platintojas: Acme Film, UAB
Vaidina: Kristen Stewart
Kino teatruose nuo: 2022-03-08
Trukmė: 1h 57 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Kovo 8 d. MOTERIS kviečia į kiną: pirmosios pamatykite princesės Dianos istoriją filme SPENCER

Moteriškas ir jautrus pasakojimas apie „širdžių princese“ tituluojamos ledi Dianos tris gyvenimo dienas – prie ekrano prikaustančiame filme „Spencer“, kuris Lietuvos kino teatruose startuos kartu su žurnalo ir portalo MOTERIS premjera visuose kino centruose „Forum Cinemas“ per tarptautinę Moters dieną – kovo 8 d.

Tai geriausias aktorės Kristen Stiuart (Kristen Stewart) vaidmuo – pabrėžia ne vienas kino kritikas ir pranašauja, kad su „Saulėlydžio“ trilogija išgarsėjusi aktorė už meistrišką persikūnijimą į Velso princesę Dianą nusipelno „Oskaro“: Kristen Stiuart jau nominuota geriausios aktorės apdovanojimui.

„Jaučiausi nuostabiai šiame vaidmenyje“, – sako aktorė, bet tuo pačiu pabrėžia, kad tiek ruošdamasi vaidmeniui, tiek filmuodamasi pastoviai jautė liūdesį ir chaosą – du princesės Dianos palydovus tuo metu, kai ji galiausiai apsisprendė palikti karališkąją šeimą.

Filmas mus perkelia į 1992-ųjų pabaigą, kai britų karališkajai šeimai priklausančiame Sendringemo dvare Norfolko grafystėje virė pasiruošimai Kalėdoms. Būtent šiame dvare didžiausias metų šventes sutiko karalienė Elžbieta II ir visa jos šeima.

Į Norfolką atvyko ir princesė Diana. Per dešimtmetį, praleistą santuokoje su princu Čarlzu, ji apie karališkąją šeimą ir jos papročius bei prievoles sužinojo daugiau nei pakankamai. Dianai jau nebuvo paslaptis ir Čarlzo romanas su kita moterimi – Kamila. Nors šimtą kartų mieliau būtų buvusi bet kur kitur, princesė dėl savo mylimų berniukų Viljamo ir Hario nusprendė sukąsti dantis ir apsimesti, kad viskas yra puiku.

Filme „Spencer“ – trijų dienų princesės Dianos drama, apvertusi aukštyn kojomis jos ir visos karališkosios šeimos gyvenimą. Pasakojimą kino kalba puikiai perteikė režisierius Pablo Lareinas (Pablo Larraín), išgarsėjęs juosta apie kitą garsią pasaulio moterį Džekę Kenedi (Jackie Kennedy) – jis sukūrė 2016 metais kino teatrus sudrebinusią dramą „Džekė“.

Kovo 8 d., per tarptautinę Moters dieną, princesės Dianos istoriją pasakojantis filmas „Spencer“ bus parodytas visuose kino centruose „Forum Cinemas“ per žurnalo ir portalo MOTERIS premjerą. Pasinaudokite proga pamatyti filmą pirmosios!

Kovo 8 d. (antradienį) MOTERS premjerors seansai su filmu „Spencer“ vyks:

• 18:10 val. Vilniaus „Forum Cinemas Vingis“

• 18:40 val. Kauno „Forum Cinemas“ (Akropolis)

• 18:10 val. Klaipėdos „Forum Cinemas“ (Akropolis)

• 18:10 val. Šiaulių „Forum Cinemas“ (Akropolis)

Filmas anglų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Pablo Larrain

Vaidina: Timothy Spall, Kristen Stewart, Sally Hawkins, Sean Harris, Jack Farthing

DĖMESIO! Respiratorių arba medicininių kaukių dėvėjimas kino salėse yra PRIVALOMAS (nuo 6 m. amžiaus) viso seanso seanso metu, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.