N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Žiemos ekranai'22: Tralialia
Žiemos ekranai'22: Tralala (2021)
Žanras: Festivalis „Žiemos ekranai“
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: Prancūzų institutas Lietuvoje
Kino teatruose nuo: 2022-01-28
Trukmė: 2h 00 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Keturiasdešimtmetis gatvės muzikantas Tralialia Paryžiuje sutinka merginą, kuri prieš paslaptingai pranykdama palieka žinutę „Tik jokiu būdu nebūkite savimi“. O gal tai buvo tik sapnas? Smalsumo ir bundančių jausmų vedamas, muzikantas atsibasto į stebuklingais išgijimais garsėjantį Lurdą. Čia jį priglaudžia pagyvenusi moteris. Ji įsitikinusi, kad Tralialia – tai jos sūnus, prieš daugybę metų dingęs be žinos. Tralialia neatsispiria pagundai nebūti savimi ir įsilieja į naują šeimą ir gyvenimą. Darosi vis sunkiau atskirti prisiminimą nuo prasimanymo.

Muzikinės komedijos žanre smagiai laviruojantys režisieriai į nenuspėjamą fantaziją sujungia stebuklus, neišsipildžiusias svajones, praeities kartėlį ir troškimą atitaisyti padarytas klaidas.

Brolių režisierių duetas Jean-Marie Larrieu (1965) et Arnaud Larrieu (1966) kinu susidomėjo dar vaikystėje, senelio režisieriaus-mėgėjo dėka. Po filosofijos studijų režisavo keletą trumpametražių filmų, pirmasis pilno metro filmas „Vasaros pabaiga“ pasirodo 1999-aisiais. „Tapyti ar mylėtis“ (2005) buvo pristatytas Kanų kino festivalio konkursinėje programoje, „Dvidešimt viena naktis su Patti“ (2015) pelnė geriausio scenarijaus apdovanojimą San Sebastiano kino festivalyje. „Tralialia“ (2021) – tai pirmas režisierių kino miuziklas, kurio premjera įvyko Kanų kino festivalyje.

Filmas prancūzų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisieriai: Jean-Marie Larrieu, Arnaud Larrieu

Scenarijus: Jean-Marie Larrieu, Arnaud Larrieu

Aktoriai: Mėlanie Thierry („Memuarai apie skausmą“, „1900“), Mathieu Amalric („Skafandras ir drugelis“, „Didysis Budapeštas“, „Prancūzijos kronikos iš Liberčio, Kanzaso vakaro saulės“), Denis Lavant („Šventieji motorai“, „Pont Neuf meilužiai“, „Blogas kraujas“)

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose, o kino salėje RESPIRATORIŲ dėvėjimas – PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.