N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Žiemos ekranai'22: Istorija apie meilę ir aistrą
Žiemos ekranai'22: Une Histoire d’Amour et de Désir (2021)
Žanras: Festivalis „Žiemos ekranai“
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: Prancūzų institutas Lietuvoje
Kino teatruose nuo: 2022-01-29
Trukmė: 1h 43 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Drovus ir uždaras aštuoniolikmetis Achmedas universitete sutinka ką tik į Paryžių atvykusią tunisietę Farah. Ji drąsi, energinga ir nusiteikusi nuotykiams, visiška priešingybė tradicinėje musulmonų šeimoje užaugusiam jaunuoliui. Literatūros studijos jiems atveria jausmingus erotinės arabų literatūros klodus, tai tikras kultūrinis šokas jaunuoliui. Ar pavyks naujovių bijančiam Achmedui atsispirti bundantiems jausmams ir kūniškiems geismams?

Režisierė meistriškai įamžina pirmąsias meilės pamokas, su neramiomis dvejonėmis, kūniškais atradimais ir emociniais nusivylimais.

Tunise gimusi ir užaugusi Leyla Bouzid (1984) studijavo prancūzų literatūrą Paryžiuje ir baigė kino režisūros studijas prestižinėje „La Fémis“ kino mokykloje. Sukūrė keletą trumpametražių filmų, įvertintų ne vienu tarptautiniu kino apdovanojimu. Debiutinė pilno metro juosta „Kai atmerkiu akis“ (2015) pelnė žiūrovų simpatijas Venecijos kino festivalyje ir daugiau nei keturiasdešimt apdovanojimų tarptautiniuose festivaliuose. „Istorija apie meilę ir aistrą“ (2021) buvo pasirinktas Kanų kino festivalio „Kritikų savaitė“ programos uždarymo filmu.

Filmas prancūzų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierė: Leyla Bouzid

Scenarijus: Leyla Bouzid

Aktoriai: Zbeida Belhajamor, Sami Outalbali („Lola“)

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose, o kino salėje RESPIRATORIŲ dėvėjimas – PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.