N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Žiemos ekranai'22: Įsimylėjusi Anais
Žiemos ekranai'22: Les Amours d’Anaïs (2021)
Žanras: Festivalis „Žiemos ekranai“
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: Prancūzų institutas Lietuvoje
Kino teatruose nuo: 2022-01-30
Trukmė: 1h 38 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Nuolat mylinti ir įsimylinti trisdešimtmetė Anaïs lifte sutinka knygų leidėją Danielių, kuris, nieko nuostabaus, negali atsispirti jos nepažabojamam žavesiui. Viskas pakrypsta netikėta linkme, kai Anaïs sužino, kad Danieliaus žmona – garsi rašytoja Emilie. Rašytoja jauną moterį domina kur kas labiau, nei jos naujai iškeptas meilužis. Anaïs atkakli, ir padarys viską, kad susipažintų ir sugundytų savo geidžiamąją.

Komedijos apie meilės trikampį neretai pavadinamos Prancūzų nacionaliniu kino žanru. Rizikingas sprendimas imtis banalios temos pasiteisina: filmas pulsuoja gaivia energija ir švenčia aistrą mylėti, jausti ir niekam nepriklausyti.

Charline Bourgeois-Tacquet (1986) studijavo literatūrą, mokėsi vaidybos ir kurį laiką dirbo knygų leidybos srityje. Kino pasaulyje pasisekimo sulaukė su savo antruoju trumpo metro filmu „Pavergta Paulina“ (2018), pristatytu Kanų kino festivalio „Kritikų savaitė“ programoje. Filmas pelnė apdovanojimus Clermont-Ferrand trumpametražių filmų festivalyje bei kituose tarptautiniuose renginiuose. Pilno metro debiutas „Įsimylėjusi Anais“ (2021) taip pat pristatytas Kanų „Kritikų savaitėje“.

Filmas prancūzų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierė: Charline Bourgeois-Tacquet

Scenarijus: Charline Bourgeois-Tacquet

Aktoriai: Anaïs Demoustie (« Su sūnūs“, „Alisa ir meras“, „Jos“), Valeria Bruni Tedeschi („Vasara '85“, „Žmogaus vertė“, „Namai“)

DĖMESIO! Kino magija kviečiame mėgautis TIK su GALIMYBIŲ PASU (vaikams iki 16 metų GALIMYBIŲ PASAS nereikalingas. Turėti asmens amžių įrodantį dokumentą). Medicininių kaukių ar respiratorių dėvėjimas uždarose patalpose, o kino salėje RESPIRATORIŲ dėvėjimas – PRIVALOMAS, išskyrus žiūrovams kino salėje valgymo ir (ar) gėrimo metu.