N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
Jauna ir graži
Young & Beautiful (2013)
Žanras: Drama
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: Incognito Films, UAB
Kino teatruose nuo: 2014-01-03
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.



"...Tu labai graži. Gražesnė nei nuotraukose..."

Jauna ir graži Izabelė nori sekso. Ne su savo bendraamžiais, o su vyresniais, jau pagyvenusiais vyrais. Už pinigus, bet ne dėl jų. Paslaptingos žinutės, nurodančios adresą ir kainą, prabangūs viešbučiai, jaunystės išsiilgusių vyrų raukšlės – visa tai merginai tėra žaidimas, kurio pasekmių ji nė nesvarsto. Tačiau vieną dieną Izabelės šeima viską sužino ir klausia kodėl. Atsakymo į šį klausimą Izabelė neturi. Ji gali pažadėti, kad taip nebedarys. Bet tik pažadėti.

„Šis filmas pasakoja apie tai, ką reiškia būti septyniolikos ir matyti, kaip keičiasi tavo kūnas. Paauglystė kine dažnai idealizuojama. Man tai buvo skausmingas sudėtingų pokyčių laikotarpis; nejaučiu jam jokios nostalgijos“, – sako režisierius François Ozonas.

Apdovanojimai:

Kanų kino festivalis – dalyvavo konkursinėje programoje; pristatytas Toronto kino festivalyje.

François Ozonas gimė Paryžiuje 1967 m., čia baigė kino studijas, mokėsi režisūros žymiojoje kino mokykloje „La Fémis“. Sukūrė sėkmės sulaukusių trumpametražių filmų, kurie buvo rodyti didžiuosiuose kino festivaliuose. 1998-aisiais režisavo pirmąjį ilgametražį filmą „Situacijų komedija“, kuris buvo pristatytas Kanų kino festivalyje. Tarptautinį pripažinimą F. Ozonas pelnė filmais „8 moterys“ (2002) ir „Baseinas“ (2003).

Režisierius: François Ozon

Scenarijus: François Ozon

Operatorius: Pascal Marti

Muzika: Philippe Rombi, Gautier Carbonneaux, Stéphane Reichart

Vaidina: Marine Vacth, Géraldine Pailhas, Frédéric Pierrot, Fantin Ravat, Charlotte Rampling ir kt.