N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP12: Stebuklų laukas
KP12: Stebuklų laukas (2011)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Lietuva
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2012-03-15
Trukmė: 1h 00 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

KINO PAVASARIS 2012.

PROGRAMA: Lietuvių filmai.

„Stebuklų laukas“ – dokumentinė poema apie žmones, daugiau negu 20 metų gyvenančius Budos miške, netoli buvusio Kariotiškių sąvartyno. Ketverius metus kurtas dokumentinis filmas tarsi iš paties sąvartyno gyventojo perspektyvos pasakoja apie nykstančią unikalią bendruomenę, jos dienos ritmą, savotišką gyvenimo būdą, kasdienius džiaugsmus ir rūpesčius.

Režisierius / Director: Mindaugas Survila

Scenarijaus autorius / Screenwriter: Mindaugas Survila

Operatorius / Cinematographer: Mindaugas Survila

Montažas / Editor: Danielius Kokanauskis

Kompozitorius / Music: Saulius Urbanavičius

Prodiuserės / Producers: Jurga Gluskinienė, Giedrė Beinoriūtė

Apie režisierių

Mindaugas Survila (gim. 1983 m.) 2005 m. Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakultete įgijo biologijos bakalauro laipsnį, o 2007 m. – Ekologijos ir aplinkotyros magistro laipsnį. Nuo vaikystės fotografuoja gamtą, studijų metais pradėjo filmuoti. Nuo 2007 m. pusę darbo savaitės dirba TV operatoriumi skirtinguose Lietuvos TV kanaluose, kitą pusę praleidžia gamtoje filmuodamas ir fotografuodamas. Pirmas savarankiškas filmas „Susitikimas su žuvininkais“ (2007), pasakojantis apie retus paukščius erelius žuvininkus, pripažintas 2007 m. geriausiu Lietuvos dokumentiniu filmu apie gamtą ir apdovanotas filmų apie gamtą kūrėjo Petro Abukevičiaus premija.

„Stebuklų laukas“ – pirmasis Mindaugo Survilos filmas, pasakojantis ne apie gyvūnus, o apie žmones. Sukaupta ilgametė stebėtojo patirtis padėjo sukurti originalų dokumentikos kūrinį.

Rinktinė filmografija: „Susitikimas su žuvininkais“ (2006, dok.), „Stebuklų laukas“ (2011, dok., „Kino pavasaris“).