KP12: Vaivoryštės kariai
KP12: Warriors of the Rainbow: Seediq Bale (2011)
Žanras: Nenurodyta
Sukurta: Taivanas
Platintojas: Kino pavasaris
Kino teatruose nuo: 2012-03-15
Trukmė: 2h 30 min
Cenzas: zzz_N/A

KINO PAVASARIS 2012

PROGRAMA: HORIZONTAI




Kai Taivaną valdė Japonija, vietinė aborigenų gentis sidikai buvo verčiami atsisakyti savo kultūros ir tikėjimo. Vyrai nebegalėjo medžioti, turėjo dirbti alinančius darbus, moterys buvo priverstos tarnauti japonų policininkų šeimoms. Be to, jiems buvo uždrausta ir tatuiruotis veidus. O šis paprotys reiškė, kad sidikas tampa tikru žmogumi. 1930-aisiais, nuožmiausiais okupacijos metais, tarp genties narių ir japono policininko kyla nesusipratimas ir pastarasis sumušamas. Norėdama atkeršyti, Japonijos policija ima persekioti genties narius. Filme pasakojama apie realią kovą, kuri vyko Japonijos okupacijos metais: tikintys vaivorykšte sidikai aršiai kovėsi su japonais, garbinančiais saulę. Tai brangiausias visų laikų Taivano filmas.



Apie režisierių

Wei Te-Sheng (gim. 1969 m. Jonkango mieste, Taivane) iš pradžių dirbo režisieriaus asistentu statant tokius filmus kaip Edwardo Yango „Ma-džongas“ ir Chen Kuo-fu „Dviguba vizija“. Jis yra sukūręs filmą „Cape Nr. 7“ (2008), kuris buvo vienas žiūrimiausių Taivane.

Rinktinė filmografija:

„Vakaro veidas“ (1995, tr. metr.), „Trys dialogai“ (1996, tr. metr.), „Prieš aušrą“ (1997, tr. metr.), „Apie liepą“ (1999), „Cape Nr. 7“ (2008), „Vaovorykštės kariai“ (2011, „Kino pavasaris“).



Režisierius: Wei Te-Sheng

Scenarijaus autorius: Wei Te-Sheng

Pagrindiniai aktoriai: Lin Ching-Tai, Da-Ching,Vivian Hsu, Ando Masanobu, Umin Boya

Operatorius: Chin Ting-Chang

Montažas: Chen Po-Wen, Milk Su

Kompozitorius: Ricky Ho

Prodiuseris: John Woo, Terence Chang, Jimmy Huang