Oliveris Tvistas
Oliver Twist (2005)
Žanras: Filmas visai šeimai
Sukurta: TriStar Pictures
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2006-01-13
Trukmė: 2h 10 min
Cenzas: zzz_N/A

Pagaliau atsirado režisierius, kuris į didįjį ekraną perkėlė garsiąją Čarlzo Dikenso istoriją apie labiausiai pašėlusį visų laikų berniuką – „Oliverį Tvistą“. Kaip ir galima tikėtis, čia pilna netikėčiausių nuotykių ir smagių, išradingų pokštų. Visiems gudragalviams!



Našlaičių prieglaudose, visais laikais tėvų netekę ir iš tiesų niekam nerūpintys vargšai vaikai gyvendavo tikėdamiesi meilės ir šilumos. Tačiau XIX amžiaus Anglijoje našlaičių laukė visiškai nepavydėtinas gyvenimas - tuometinės prieglaudos, kuriose glaudėsi nelaimės broliai ir seserys tebuvo tik stogas virš galvos.

Prieglaudų savininkai - sukti vertelgos - melždavo pinigėlius iš labdaringų ponų ir ponių, o našlaičiais domėjosi mažiausiai. Tad šiems teko patiems suktis kaip kas išmano ir gyventi pagal “išlieka stipriausias” dėsnį.

Dešimtmetis našlaitėlis Oliveris (akt. Barney Clark), tokioje prieglaudoje nebeapsikentęs bado, skurdo ir nuoskaudų, nusprendžia pabėgti. Mielas, visų paliktas berniukas iš mažo kaimelio tikisi kitokio gyvenimo ir vieną dieną pabėga į Londoną.

Bet didelio miesto kreivose gatvelėse atvykėlio laukia dar daugiau pavojų nei jis paliko užnugaryje. Vos atvykęs į Londoną, Oliveris patenka į nagus smulkiam kišenvagiui ir chuliganėliui Gudruoliui (akt. Harry Eden). Naujasis Oliverio pažįstamas priklauso mažamečių kišenvagių gaujai. Jis pristato bėglį našlaitį gaujos vadeivai – seniui Feiginui (akt. Ben Kingsley).

Feiginas – godus ir žiaurus senis. Išvydęs Oliverį jis jau girdi, kaip skimbčiodamos į jo kišenę byra monetos. Mažasis Oliveris – mielo veidelio berniukas ir Feiginas ilgai netrunka sumoti, kad berniukas, turintis tokią nekaltą išvaizdą, atneš jam daug naudos.

Mažasis Oliveris tampa gaujos kišenvagiu. Bėgęs nuo skurdo ir neteisybės berniukas patenka į dar keblesnę padėtį. Oliveris - toks pats nelaimėlis gurgiančiu pilvu ir kenčiantis nuo vyresnių gaujos narių, tik dabar jis dar ir nusikaltėlis.

Nežinia, kuo būtų pasibaigusi Oliverio „karjera“, jei vieną gražią dieną berniukas nebūtų įlindęs į pono Braunlou (akt. Edward Hardvicke) kišenę. Pasiturinčio verslininko širdį suvirpina apdriskęs berniūkštis, kėsinęsis apkraustyti jo kišenes. Jį sugraudina nelaimingas berniuko veidelis ir ponas Braunlou nusprendžia tapti Oliverio globėju. Rodos, taip ilgai lauktas laimės spindulėlis pagaliau prašvito ir našlaičio Oliverio gyvenime...

Tačiau ne viskas taip paprasta – kartą patekęs į Feigino gaujos rankas, lengvai neištrūksi... Vargšas berniukas priverstas blaškytis. Jo maža, nuo vargų sudiržusi širdelė ilgisi meilės ir šilumos, ji tiesiog veržte veržiasi į pono Braunlou glėbį. Bet piktos ir godžios Feigino rankos reikalauja dar ir dar blizgančių monetų...

Tai graudi, bet kartu nuostabi istorija vaikams ir tėveliams apie mažo berniuko Oliverio Tvisto kelionę į laimę.