Sulaužytos gėlės
Broken flowers (2005)
Žanras: Drama
Sukurta: Focus Features
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2005-11-11
Trukmė: 1h 46 min
Cenzas: zzz_N/A

Užkietėjusį vienišių, ekscentrišką ir liūdną keistuolį Doną (akt. Bill Murray) galiausiai neapsikentusi palieka mylimoji Šeri (akt. Julie Delpy).

Tai ne pirmas kartas, kai Doną palieka moteris, todėl jis gana greitai susitaiko su mintimi, jog ir vėl teks gyventi vienam. Vienišiaus gyvenimas palengva ima riedėti naujomis, ramiomis vėžėmis, be jokių ypatingų įvykių, nuotykių ar sukrėtimų. Kol neišaušta nelemta diena, pasitikusi Doną paslaptingu rausvu laišku...

Rausvasis laiškas praneša vyrui neįtikėtiną žinią – Donas turi devyniolikmetį sūnų! Lyg tokios naujienos dar nepakaktų, Doną pribloškia dar viena - nepažintas sūnus jo ieško.

Staiga tapęs dar nepažįstamo devyniolikmečio vaikino tėvu, Donas sutrinka. Visiškai pasimetęs vyriškis neturi net siūlo galo, už kurio galėtų griebtis – laiškas anoniminis, neturintis nei parašo, nei atgalinio adreso.

Keistuolis Donas supranta, kad greičiausiai jam rašo moteris, kurią jis kadaise mylėjo. Tačiau kuri ? Kaip nebūtų keista, tačiau dabartinis užkietėjęs vienišius praeityje turėjo ne vieną simpatiją...

Nežinodamas, ko griebtis, ką daryti ir nuo ko pradėti sūnaus paiešką, Donas kreipiasi pagalbos į savo kaimyną Vinstoną (akt. Jeffrey Wright). Mat Vinstonas ne tik geriausias Dono draugas, bet ir seklys mėgėjas. Donas paprašo „seklio Vinstono“ padėti surasti moterį, kuri pagimdė jam sūnų.

Donas neapsirinka, patikėjęs tokią užduotį Vinstonui. Geriausias draugas „atkasa“ Dono senas meiles, o Donui telieka jas aplankyti. Jis nutaria tai padaryti apie vizitą neįspėjęs nė vienos iš jų. Tebūnie tai malonus (o gal ir ne visai) siurprizas kiekvienai.

Siurprizas pavyksta, tik ne taip, kaip tikisi Donas... Dar didesnės staigmenos laukia jo paties, susitikus su Dora (akt. Frances Conroy), Peni (akt. Tilda Swinton), Karmen (akt. Jessica Lange) ir Laura (akt. Sharon Stone).

„Sulaužytos gėlės“- tai kultino režisieriaus Jimo Jarmuscho drama su jam būdingais komiškais elementais, pasakojanti apie šiuolaikinius žmonių santykius, meilę ir lyg pro šalį lekiantį gyvenimą. Istorija, kupina kandaus Jimo Jarmuscho jumoro ir puikios Billo Murray vaidybos.

Dar vienas Jimo Jarmuscho šedevras „Sulaužytos gėlės“

Režisierius: Jim Jarmusch

Scenarijaus autorius: Jim Jarmusch

Vaidina: Bill Muray, Sharon Stone, Julie Delpy