Įvairaus amžiaus žiūrovams
SCAN: Uždraustas vaisius
SCAN: Forbidden Fruit (2009)
Žanras: Drama
Sukurta: Suomija, Švedija
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2009-11-06
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: Įvairaus amžiaus žiūrovams

Tu iš tikrųjų manai, kad neteksiu Dievo malonės, jeigu šoksiu pagal ritminę muziką?

Dvi merginos – Marija ir Rakelė – gyvena kaime radikalioje tikinčiųjų bendruomenėje. Jos jau sulaukė amžiaus, kai galima ištekėti. Tačiau Marija nusprendžia pabėgti į miestą. Parapija pasiunčia iš paskos Rakelę apsaugoti draugę nuo pagundų. Mieste Marija pirmą kartą paragauja alkoholio, mokosi dažytis, lankosi klubuose ir pasibučiuoja su nepažįstamu vaikinu. Rakelė, atvirkščiai – nenori nieko išbandyti, nors viskas ją ir vilioja. O Marija tiesiog trokšta gyventi. Dvi merginos iš kaimo sostinėje pradeda savo naują gyvenimą...

Dome Karukoski gimė 1976 metais Kipre. Persikraustė į Suomiją, kai jam buvo ketveri. Jo mama yra suomių žurnalistė, o tėvas – amerikiečių aktorius George’as Dickersonas. 1999 metais įstojo į Meno ir dizaino universitetą Helsinkyje. Studijavo režisūrą, jo baigiamasis filmas – „Gražuolė ir šunsnukis“ (2005). „Tamsiųjų drugelių namai“ – antrasis režisieriaus ilgametražis vaidybinis filmas. Praėjusiais metais šią juostą rodė „Scanorama“. Dome Karukoski laimėjo keletą amerikietiško futbolo čempionatų kaip treneris ir žaidėjas. Dėl šios priežasties į kino premjeras dažnai atvyksta „tiesiai iš treniruotės“. Viename interviu yra pasakęs, kad niekada nepraleidžia treniruočių.

Filmai/ Films – 2005: „Gražuolė ir šunsnukis“ („Tyttö sinä olet tähti“); 2008: „Tamsiųjų drugelių namai“ („Tummien perhosten koti“); 2009: „Uždraustas vaisius“ („Kielletty hedelmä“).

Režisierius/ Director Dome Karukoski

Scenarijus/ Screenplay Aleksi Bardy

Operatorius/ Camera Tuomo Hutri

Montažas/ Editing Harri Ylönen

Muzika/ Music Adam Nordén

Vaidina/ Cast Marjut Maristo, Amanda Pilke, Malla Malmivaara, Jarkko Niemi

http://www.imdb.com/title/tt1188998/