Nenurodyta
SCAN: Tamsiųjų drugelių namai
SCAN: The Home of Dark Butterflies (2008)
Žanras: (none)
Sukurta: Suomija
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2008-11-13
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: Nenurodyta

Pagrindinis filmo personažas – keturiolikmetis Juhanis. Šešerius metus vėtytas ir mėtytas po įvairius globos namus bei laikinas šeimas, galų gale vaikinas atsiduria berniukų globos namuose – Saloje. Čia viskam vadovauja nuožmus direktorius Olavi Harjula. Be jo ir berniukų, vieninteliai salos gyventojai yra direktoriaus žmona Irena ir dvi jų dukterys. Izoliuotame pasaulyje galioja visai kitokios taisyklės.

Ar ilgai reikia mokėti už praeityje padarytas klaidas? Kada gali sau atleisti ir tapti laisvas?

„Jeigu aš, kaip kino kūrėjas, galiu padaryti įtaką visuomenei, aš ją ir padarysiu. Šis filmas tik gairė šioje misijoje. Gyvenimas yra gražus – būtent tai šis filmas bando pasakyti“, – sako režisierius Dome Karukoski.

Apdovanojimai – dalyvavo Tarptautiniame Monrealio pasaulio kino festivalyje, Maskvos tarptautiniame kino festivalyje ir daugelyje kitų kino festivalių.

Dome Karukoski gimė 1976 metais Kipre. Persikraustė į Suomiją, kai jam buvo ketveri. Jo mama yra suomė žurnalistė, o tėvas – amerikiečių aktorius George’as Dickersonas. 1999 metais įstojo į Meno ir dizaino universitetą Helsinkyje. Studijavo režisūrą, jo baigiamasis filmas – „Gražuolė ir šunsnukis“ (2005). „Tamsiųjų drugelių namai“ – antras režisieriaus pilnametražis vaidybinis filmas. Dome Karukoski laimėjo keletą amerikietiško futbolo čempionatų kaip treneris ir žaidėjas. Dėl šios priežasties į kino premjeras dažnai atvyksta „tiesiai iš treniruotės“. Viename interviu yra pasakęs, kad niekada nepraleidžia treniruočių.

Filmografija –. 2005: „Gražuolė ir šunsnukis“; 2008: „Tamsiųjų drugelių namai“.

Režisierius Dome Karukoski

Scenarijaus autorius Marko Leino (pagal Leena Lander romaną) / (based on a novel by Leena Lander)

Operatorius Pini Hellstedt

Montažas Harri Ylönen

Muzika Panu Aaltio

Vaidina Niilo Syväoja, Tommi Korpela, Kristiina Halttu, Kati Outinen