Nenurodyta
MOKYKLA BE UNIFORMOS
MOKYKLA BE UNIFORMOS (2008)
Žanras: Nenurodyta
Platintojas: Unspecified
Kino teatruose nuo: 2008-05-09
Trukmė: 1h 10 min
Cenzas: Nenurodyta

Ateik ir pamatyk nuo gegužės 9 d.



Holivudas nebeatrodys toks galingas, nes

į kovą stoja Lietuvos moksleiviai su savo jungtiniu filmu



UNIKALUS, nes pirmą kartą Lietuvoje moksleiviai patys nevaržomai ir menine kalba prabils apie savo džiaugsmus bei problemas.

NETIKĖTAS, nes pirmą kartą leis pažinti vaikų jausmus ir juos supantį pasaulį pačių vaikų akimis.

"SU CINKELIU", nes pirmą kartą pateikiamas toks... autentiškas humoras.

AMBICINGAS, nes meta iššūkį net Holivudui ir nuo gegužės 9 d. pradedamas rodyti net 22 Lietuvos kino teatruose.



Pažiūrėk šį filmą su draugais viename iš 22 Lietuvos kino teatrų tau patogiu laiku

Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys, Alytus, Marijampolė, Mažeikiai, Utena, Kėdainiai, Telšiai, Visaginas, Ukmergė, Šilutė, Varėna, Radviliškis, Palanga, Druskininkai, Raseiniai, Jurbarkas, Zarasai, Šilalė



"Mokykla be uniformos" - tai filmas gimęs iš 2007 m. rugsėjo 1 dieną startavusio projekto, kurį sumanė ir vykdo Švietimo ir Mokslo ministerija, kartu su viešųjų ryšių specialistais Publicum ir Studija Nominum.

Šis projektas buvo skirtas Lietuvos moksleiviams, kurie pasitelkdami savo fantaziją, kino industrijos specialistų (Giedrės Beinoriūtės, Igno Miškinio, Sauliaus Drungos, Sauliaus Urbonavičiaus ir Arūno Matelio) patarimus specialiai surengtose stovyklose, turėjo sukurti, parašyti scenarijus ir realizuoti trumpus filmukus atspindinčius mokyklos gyvenimą. 2008 metų sausį iš visos Lietuvos buvo išrinkti ir paskelbti 10 geriausių trumpametražių filmų, kuriuos režisierė Giedrė Beinoriūtė sujungė į vieną bendrą filmą, kuris nuo gegužės 9 d. rodomas visoje Lietuvoje.

Šis unikalus filmas buvo sukurtas, remiantis demokratine idėja skatinti vaikų balsą ir jį išgirsti. Šiuo filmu siekiama parodyti, jog vaikų kūryba įdomi, originali ir kalbanti apie svarbius dalykus.

Šis filmas sukurtas siekiant skatinti toleranciją, supratimą, nuoširdumą, veiklumą, naujoviškumą, kūrybingumą ir bendradarbiavimą. Tuo pačiu šis filmas svarbus, kaip dialogas tarp vaikų, mokytojų bei mokyklos. Tad labai laukiama, kad filmo premjera visoje Lietuvoje sukeltų naujas diskusijos, atkreipsiančias suaugusiųjų dėmesį į vaikų problemas ir versiančias ieškoti naujų sprendimų.



Filmas dedikuojamas mėnesiui be smurto prieš vaikus.

"JŪS TURITE TAI PAMATYTI "

- projekto "Mokykla be uniformos" globėjas, kino režisierius Arūnas Matelis.