Šoklys
Jumper (2008)
Žanras: Veiksmo
Sukurta: 20th Century Fox
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2008-02-29
Trukmė: 1h 50 min
Cenzas: zzz_N/A

Genetinė anomalija gali būti ne tik prakeiksmas. Tai gali būti ir pati stebuklingiausia dovana, unikali galimybė. Deivis Raisas (akt. H. Christensenas) yra šoklys. Jo kūne esanti genetinė anomalija leidžia vaikinui akimirksniu patekti į bet kokią pasaulio vietą. Pakanka vien aiškiai ją įsivaizduoti – ir troškimas jau išsipildė.

Beribės laisvės ir fantazijos kupinu gyvenimu besimėgaujantis Deivis netrukus sužino, kad ne jis vienas turi tokią genetinę anomaliją. Sutikus jauną šoklį Grifiną (akt. J. Bellas), jam prieš akis ima ryškėti visas paveikslas. Paaiškėja, kad pasaulyje egzistuoja ir daugiau tokių kaip jis ar Grifinas, taip pat, kad egzistuoja slapta organizacija, kurios nariai yra prisiekę išnaikinti šoklius. Šis jų tarpusavio karas tęsiasi jau tūkstančius metų. Susidraugavęs su šokliais, Deivis taip pat įtraukiamas į amžinąjį karą. Prasideda žmogaus – šoklio medžioklė, kvapą gniaužiančiais šuoliais nuvedanti į kelionę aplink pasaulį minties greičiu!

„Šoklys“ – tai naujas režisieriaus Dougo Limano, sukūrusio populiariuosius „Borną: sunaikintą tapatybę“ ir „Poną ir ponią Smitus“, darbas, iš daugybės veiksmo filmų išsiskiriantis originalia idėja ir nepriekaištingais efektais.

Rež. Dougas Limanas („Ponas ir ponia Smitai“, „Bornas: sunaikinta tapatybė“)

Vaidina: Haydenas Christensenas („Žvaigždžių karai: epizodas II - klonų puolimas“, „Žvaigždžių karai: epizodas III – sitų kerštas“, „Jaunosios savižudės“, „Laisvas kritimas“, „Gatvės įstatymas“), Jamie‘is Bellas („Mūsų tėvų vėliavos“, „King Kongas“, „Brangioji Vendi“, „Bilis Eliotas“), Samuelis L. Jacksonas („Žvaigždžių karai: epizodas II - klonų puolimas“, „Žvaigždžių karai: epizodas III – sitų kerštas“, „Nužudyti Bilą“, „Bulvarinis skaitalas“, „Trigubas X“ „51-oji valstija“, „Džekė Braun“, „Gyvatės lėktuve“), Diane Lane („Po Toskanos saule“, „Neištikimoji“, „Holivudlendas“, „Pražūtinga audra“, „Laukinis Bilas“), Rachel Bilson („Paskutinis bučinys“, TV serialas „Bafi, vampyrų žudikė“), Barbara Garrick („Toli nuo dangaus“, „Polokas“, „Firma“, „Nemiga Sietle“, TV serialas „Seksas ir miestas“), Tomas Hulce‘as („Drąsos sparnai“, „Frankenšteinas“, „Bebaimis“, „Juodoji vaivorykštė“, „Amadeus“)