10 000 metų prieš Kristų
10,000 B.C. (2007)
Žanras: Nuotykių
Sukurta: JAV
Platintojas: Garsų Pasaulio Įrašai UAB
Kino teatruose nuo: 2008-03-14
Trukmė: 1h 57 min
Cenzas: zzz_N/A

Paskutinis vieno garsiausio Holivudo blokbusterių meistro Rolando Emmericho („Nepriklausomybės diena“, „Diena po rytojaus“) kūrinys.

Buvo laikai, kai žmogus mažai kuo tesiskyrė nuo laukinio žvėries, o Žeme klajojo galingi mamutai. Tada naujos idėjos ir viltys galėjo aukštyn kojomis apversti visą žmonijos istoriją. Filmų-katastrofų kūrėjas R. Emmerichas sugrąžina mus į primityviausius laikus, kai gentys išgyvendavo medžiodamos mamutus ir klajodamos po šalį.Filmo centre - jaunas medžiotojas D‘Leh, kuris su savo kariais nusprendžia perkirsti didžiulę ir pavojingą dykumą. Pasiryžęs įveikti visus dykumos paruoštus sunkumus, jaunuolis susiduria su aštriadančiais tigrais ir susigrumia su pavojingiausiais plėšrūnais. Įvykių sūkuryje jam teks atrasti dingusią civilizaciją ir išgelbėti mylimąją nuo piktojo genties vado, nusprendusio užkariauti merginos širdį.

Šis didelio biudžeto priešistorinis epas su įspūdingais vaizdais, nepaprastai padarytais efektais ir pritrenkiančiomis dekoracijomis kviečia mus sugrįžti į tamsiuosius amžius, kur atrasime gyvenimą ir mirtį, meilę ir neapykantą, gėrį ir blogį, viltį, išdavystę ir triumfą.

Režisierius: Roland Emmerich („Nepriklausomybės diena“, „Diena po rytojaus“, ‚Godzila“)

Vaidina: Camilla Belle (“Juros Periodo parkas“),

Omar Sharif, Steven Strait, Clif Curtis