N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
P2
P2 (2007)
Žanras: Siaubo trileris
Sukurta: JAV
Platintojas: AcmeFilm
Kino teatruose nuo: 2008-03-21
Trukmė: 0h 01 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Ar įmanoma kažkaip suderinti baltas šv. Kalėdas ir kruviną smurtą? Šiuolaikinio siaubo trilerių kūrėjams nėra nieko švento, todėl iškrypėliško sadizmo gerbėjai sulaukė dar vienas šiurpaus žudynių atrakciono, kurį galima būtų tiksliau pervadinti "Nakvynės namai automobilių garaže". Pernelyg daug "Pjūklo" serijų prisižiūrėjęs režisierius debiutantas Franckas Khalfounas pasirinko psichologinio teroro formatą ir riboto ploto klaustrofobišką teritoriją, o scenarijuje sumaišė panašios stilistikos filmuose pasiteisinusius ingridientus.

Seksuali karjeristė Andžela užstringa tarp begalės popierių ir neatsakytų elektroninio pašto žinučių. Oficialus darbo laikas jau eina į pabaigą ir kolegos pradeda skirstytis į namus, nes rytoj jau bus šv. Kalėdos. Darbšti mergina stengiasi kuo greičiau užbaigti darbus, bet į požeminį garažą nusileidžia jau paskutinė. Automobilis lyg tyčia neužsiveda, mobilus ryšys neveikiam o kažkur tolumoje pasirodo jauno vyriškio šešėlis. Tai apsaugos darbuotojas Tomas, kuris jau seniai nurenginėjo Andželą per stebėjimo kameras, o šį ypatingą vakarą ryžosi imtis konkretesnių veiksmų ir pakvietė papingą gražuolę šventinei vakarienei.

Andžela prieš savo norą atsiduria prie vaišėmis nukrauto stalo ir tampa žiauraus eksperimento auka. Kuoktelėjęs iškrypėlis negailestingai ją sumuša ir pasiūlo žymiai kraupesnį vakarienės meniu. Jeigu į nepavydėtiną situaciją patekusi mergina dar norės sulaukti šv. Kalėdų ryto, tai jai teks išsigelbėti savo jėgomis ir surasti išėjimą iš požeminio automobilių garažo. Niekam paskambinti neįmanoma, o pagalbos tokį ypatingą vakarą būtų pernelyg naivu tikėtis. Juolab, šėtoniškas maniakas nesėdi rankų sudėjęs ir visais įmanomais būdais mėgina pakoreguoti išgyvenimo žaidimo taisykles.

Specifinei auditorijai orientuotas siaubo trileris turi gan teisingą ir pamokantį moralą - prieš šv. Kalėdas neužsibūkite darbe perdaug ilgai, nes galite nukentėti nuo visai nedraugiškų kolegų. Jeigu jums patiko režisieriaus Alexandre'o Aja šokiruojantis siaubo trileris "Ir kalnai turi akis", tai turėtumėte apsidžiaugti, kad būtent šis prancūzų kilmės sadistas aktyviai prisidėjo prie naktinio teroro nuotykių planavimo. Požeminio garažo labirintuose įstrigo talentingasis Wesas Bentley ("Amerikos grožybės", "Keturios plunksnos") ir TV serialo "Specialioji agentė" žvaigždė Rachel Nichols.

Režisierius: Franck Khalfoun

Scenarijaus autorius: Alexandre Aja, Franck Khalfoun

Vaidina: Wes Bentley, Rachel Nichols, Grace Lynn Kung, Paul Sun-Hyung Lee, Simon Reynolds