Nenurodyta
Scanorama - Trumpametražių filmų programa
Scanorama - Trumpametražių filmų programa (2006)
Žanras: Nenurodyta
Platintojas: Scanorama
Kino teatruose nuo: 2007-11-16
Trukmė: 1h 17 min
Cenzas: Nenurodyta

GYVENO SENELIS IR BOBUTĖ

Grandpa and Grandma

Lietuva, 2006, 28 min., BETA, spalvotas

Režisierė ir scenarijaus autorė, screenplay Giedrė Beinoriūtė

Animacija / Animation Gabrielė Baltrušaitytė

Muzika Indrė Stakvilė

Tai dokumentinis-animacinis filmas, paremtas tikra režisierės senelių, išgyvenusių tremtį į Sibirą, gyvenimo istorija. Didelė dalis svarbiausių senelių gyvenimo įvykių užfiksuota fotografijose. Greta fotografijų, filme naudojami dokumentinės kino kronikos ir animacijos intarpai.

Giedrė Beinoriūtė gimė 1976 metais Vilniuje. Studijavo televizijos režisūrą Lietuvos muzikos akademijoje, Teatro ir kino fakultete. 1999 metais įgijo menų bakalauro, o 2002 metais - menų magistro laipsnį.

MANO TĖVAS

My Father

Lietuva, 2006, 20 min., BETA, spalvotas

Režisierius ir scenarijaus autorius Marius Ivaškevičius

Operatorius Bo Randulff

Vaidina Remigijus Vilkaitis, Tadas Gryn, Asta Preidytė, Daiva Rudokaitė

Konservatyvaus miestelio visuomenė nuteisia mirti jaunuolį. Kadaise buvusio geriausio miestelio chirurgo sūnus mėgavosi tėvo įtaka, niekindamas aplinkinius, dažnai peržengdamas ne tik padorumo, bet ir įstatymo ribas. Jaunuoliui leista iki nuosprendžio vykdymo pasilikti laisvėje antrankiais prirakintam prie tėvo. Sūnus stengiasi išlikti ramus ir nepaliauja tikėjęs, kad Tėvas, pasinaudojęs savo buvusia įtaka, išgelbės jį nuo baisios lemties. Bet tolesni įvykiai myriop pasmerktą jaunuolį ima varyti į dar didesnę neviltį...

Marius Ivaškevičius, dramaturgas ir rašytojas, gimė 1973 metais Molėtuose, gydytojų šeimoje. 1991 metais įstojo į Vilniaus universitetą, Filologijos fakultetą, lietuvių literatūros specialybę, 1997 metais baigė šios specialybės magistrantūrą. Dirbo žurnalisto, televizijos laidų režisieriaus bei vedėjo darbą.



SAMUELIO INTERNETAS

Samuel's Internet

Estija, 2000, 29 min., 35 mm, spalvotas

Režisierius Riho Unt

Scenarijaus autorius Andrus Kivirahk

Operatorius Urmas Jõemees

Montažas Riho Unt, Kersti Miilen

Muzika Olav Ehala

Vaidina Aarne Ükskula, Andrus Vaarik, Anne Veesaar, Lembit Ulfsak

"Samuelio internetas" yra trečioji trilogijos "Kopūsto galva" ("Kapsapea") dalis, kurios pagrindiniai herojai - užsispyręs ir savanaudis valstietis Samuelis bei ištikima jo partnerė Kiaulytė Rožė. Veiksmas vyksta internete, į kurį Samuelis ir jo draugė Kiaulytė Rožė pateko visai atsitiktinai. Valstietis supranta informacijos svarbą ir atidaro savo barą, kur renkasi visos kompiuterio detalės. Su Kiaulytės Rožės pagalba Samuelis patenka į internetinį Pentagono puslapį ir tampa pavojingiausiu pasaulyje kompiuteriniu virusu.

Apdovanojimai - Venecijos kino festivalio apdovanojimas "Naujų teritorijų" sekcijoje, taip pat Tarptautinio Rygos animacinių filmų festivalio apdovanojimas

Režisierius Riho Untas gimė 1956 metais. 1977-1979 metais mokėsi Talino Pedagoginiame universitete, o nuo 1982-ųjų - Estijos valstybiniame meno institute Taline. Nuo 1983 metų sukūrė nemažai animacinių filmų, kurie laimėjo daug prizų ir dalyvavo įvairiuose tarptautiniuose festivaliuose - Tamperės trumpametražių filmų festivalyje, Kijevo, Sankt Peterburgo kino festivaliuose ir Los Andželo tarptautiniame animacinių filmų festivalyje.