N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Lopšinė
Perfect Nanny (2019)
Žanras: Drama, kriminalinis
Sukurta: Prancūzija
Platintojas: VLG filmai, UAB
Kino teatruose nuo: 2020-01-24
Trukmė: 1h 40 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Tikrais faktais paremtas filmas „Lopšinė“ žiūrovams pristato muzikos prodiuserį Polį (akt. Antoine Reinartz) ir advokatę Miriam (akt. Leïla Bekhti). Gimus sūnui, jiedu nusprendžia samdyti auklę tam, kad Miriam galėtų tęsti savo veiklą. Sutuoktiniai surengia rimtą atranką ir randa auklę Luizą (akt. Karin Viard), kuri atrodo tarsi išsigelbėjimas – atsidavusi savo darbui ir santūri moteris ilgainiui pranoksta jų lūkesčius, tapdama dešiniąja Polio ir Miriam ranka. Vaikai ją dievina, tėvai žavisi, o draugai jos pavydi. Vis dėlto ilgainiui tarp šeimos ir auklės atsiranda vos pastebima įtampa. Tris suaugusius personažus, kuriuos į vieną vietą suvedė gyvenimas, netikėtai susieja mirties ženklas...

2016-aisiais Goncourt premijos žiuri apdovanojimą skyrė iš Maroko kilusiai prancūzei Leïlai Slimani už antrąjį jos romaną „Lopšinė“, kurį Lietuvoje išleido „Rašytojų sąjungos leidykla“. Prancūzijoje kūrinys tapo viena perkamiausių knygų šalyje.

Filme subtiliai vaizduojamas jausmų mišinys, sudarytas iš prieraišumo, pavydo ir neapykantos, o vaizduojama istorija atskleidžia šiuolaikinės visuomenės prieštaravimus: ar galima vienu metu dirbti ir auginti vaikus? Ar darbdavys gali nejausti, jog jis dominuoja samdydamas darbuotoją? Ar auklė, matydama šeimos sėkmę, nejaučia, kad jai užkirstas kelias į jos pačios laimę?

Filmas prancūzų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius: Lucie Borleteau

Scenarijus: Lucie Borleteau, Lucie Borleteau, Jérémie Elkaïm, Leïla Slimani (romanas)

Vaidina: Karin Viard, Leïla Bekhti, Antoine Reinartz