N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP19: M + Elinoros sapnas
KP19: M + Elinora's Dream (2018)
Žanras: Specialieji seansai
Sukurta: Prancūzija, Izraelis, Lietuva
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2019-03-21
Trukmė: 1h 59 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

M

Prancūzija, 2018, 105 min.

Kalba: jidiš, hebrajų, anglų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierė: Yolande Zauberman

„Tel Avivas ir Bnei Brakas turbūt tiksliausiai iliustruoja Izraelio kontrastus. Vedami įširdusios režisierės ir meilės bei neapykantos savo, ortodoksų, bendruomenei kupino Menahemo, žiūrovai atsiduria pasaulyje, kurį valdo archajiška kultūra ir primityvūs instinktai. Menahemas bando atskleisti užburto rato, per amžius prievartos aukas verčiančio prievartautojais, paslaptį.“ (A. Račaitytė)

Tai kelionė į ultraortodoksų žydų sostinę Bnei Braką kartu su Menahemu Langu, garsėjusiu savo atsidavimu religijos studijoms, kilnumu ir angelišku balsu. Būdamas dvidešimties, Menahemas ištrūko iš šio dievobaimingo pasaulio persikeldamas į laisve pulsuojantį Tel Avivą. Palikęs šeimą ir viską, kas iki tol reprezentavo jo pasaulį, jis nepabėgo tik nuo vienos paslapties – metų metus buvo prievartaujamas jį dievinusios bendruomenės narių. Po 15 m. Menahemas praveria šio uždrausto pasaulio duris.

Elinoros sapnas

<>b>(Elinora's Dream)

Izraelis, Lietuva, 2018, 14 min.

Kalba: hebrajų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierės: Goda Palekaitė, Elinora Schwartz

Hipnotizuojančiai sapniškame filme žvelgiama į radikaliausios žydų religinės bendruomenės kasdienybę iš moters perspektyvos. Ekrane matome slapta kuriančią menininkę Elinorą, gyvenančią Jeruzalės ultraortodoksų bendruomenėje. Užmerktomis akimis ji pasakoja savo ir kitų moterų istorijas, gožiamas besimeldžiančių vyrų.