N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Baltijos kino dienos'18: Lapkritis
Baltijos kino dienos'18: November (2017)
Žanras: Drama, siaubo, fantastinis
Sukurta: Estija, Nyderlandai, Lenkija
Platintojas: Lietuvos kino centras prie Kultūros ministerijos
Kino teatruose nuo: 2018-08-22
Trukmė: 1h 55 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Stilistiškai stulbinantis ir vienas originaliausių pastarojo laiko Estijos filmų, paremtas žymaus estų rašytojo Andrus Kivirähk kultiniu romanu „Kluonininkas, arba lapkritis“ (2000 m.). Tarptautinį pripažinimą kino festivaliuose pelnęs filmas įtaigiai supina liaudies folklorą, pagoniškąją ir krikščioniškąją mitologijas, mistiką ir juodąjį humorą.

Pasitelkus juodai baltą kinematografiją, filme-pasakoje vaizduojamas XIX a. Estijos kaimas, kuriame klajoja vilkolakiai, maras ir dvasios. Jauna valstietė mergina Liina beviltiškai įsimyli tame pačiame kaime gyvenantį Hansą, tačiau šiam galvą apsukusi vokiečių dvaro valdytojo dukra, kuri turi viską, ko geidžia jo širdis. Tam, kad atsikovotų mylimąjį, Liina yra pasirengusi bet kam, netgi juodajai magijai. Režisierius Rainer Sarnet pasakojime apie nepasotinamą meilę ir išlikimą ieško atsakymo į klausimą – ar žmogaus egzistavimas be sielos yra kažko vertas?

Seansai vyks:Rugpjūčio 22 d. (trečiadienį) ir 26 d. (sekmadienį)

Nemokamus bilietus į „Baltijos kino dienų“ filmus bus galima atsiimti „Forum Cinemas Vingis“ kino teatro kasose likus 1 valandai iki seanso pradžios.

Filmas estų kalba su lietuviškais subtitrais.

Režisierius ir scenarijaus autorius: Rainer Sarnet

Vaidina: Rea Lest, Jörgen Liik, Heino Kalm, Katariina Unt, Dieter Laser, Taavi Eelmaa, Arvo Kukumägi