N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Baletas'18: Don Kichotas
Bolshoi Ballet'18: Don Quixote (2018)
Žanras: BOLSHOI baleto spektakliai kine (2020/2021)
Sukurta: Rusija
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2018-12-02
Trukmė: 2h 55 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Don Kichotas (Don Quixote) – Liudvigas Minkus (Ludwig Aloisius Minkus)

Prisiskaitęs romanų apie didvyrius, aplinkinių nesuprastas herojus Don Kichotas nusprendžia leistis į kelionę ieškoti jam šlovę užtarnausiančių nuotykių ir savo širdies damos Dulsinėjos, kurią vieną naktį išvydo sapne. Pasirinkęs ginklanešį – ištikimą tarną Sančo Pansą – riteris iškeliauja į žygį. Atvykęs į Barseloną, Don Kichotas miesto aikštėje susipažįsta su Lorencu – garbingu didiku. Žinoma, tai – tik Don Kichoto įsivaizdavimas. Iš tikrųjų Lorencas tėra paprastas smuklininkas, šiuo metu kaip tik sprendžiantis dukters Kitrės problemą. Mat ši susižavėjusi kirpėju Bazilijumi, o smuklininkas pasiryžęs gulti kryžiumi, kad tik išardytų šią, jo nuomone, nelygią sąjungą: jo duktė verta mažų mažiausiai riterio!

Išvydęs Kitrę, Don Kichotas netrunka pajusti, kaip iš po kojų išslysta žemė. Štai ji – jo Dulsinėja! Paieškos baigtos! Deja, svajokliui riteriui nepasiseka: kitą rytą jis sužino, kad „jo Dulsinėja“ pabėgo su kirpėju. Nedvejodamas nė sekundės, Don Kichotas patraukia jos ieškoti. Romantiško riterio ir jo ištikimojo ginklanešio laukia staigmenų, pavojų ir netikėtų atradimų kupina kelionė.

Maskvos Didysis baleto teatras kviečia iš naujo išgyventi nemirtingą Servanteso sukurtą istoriją apie naivų romantiką ir ekscentriką Don Kichotą. Aleksejaus Fadeječevo choreografija, Liudvigo Minkaus muzika, pagrindinių vaidmenų atlikėjai Semionas Čiudinas ir Jekaterina Krisanova įtraukia į siautulingą toreadorų, flamenko šokėjų, čigonų ir kitų veikėjų paradą, užburiantį elegancija, meistriškumu ir su niekuo nesupainiojama Didžiojo teatro magija.

Muzika: Liudvigas Minkus; choreografija: Aleksejus Fadeječevas. Transliacija iš Maskvos Didžiojo teatro.

Trukmė: 2 valandos 55 minutės (be pertraukų)

HD rezoliucijos vaizdo ir garso transliacija vyksta palydoviniu bei internetiniu ryšiu, todėl yra pakankamai sudėtingas procesas. Nepriklausomai nuo turimos modernios „Forum Cinemas“ technikos, galimi vaizdo ir garso trukdžiai. Transliuotojų vardu iš anksto atsiprašome už galimus nepatogumus.