N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP18: Daug vaikų, beždžionė ir pilis
KP18: Lots of Kids, a Monkey and a Castle (2017)
Žanras: Europos debiutų konkursas
Sukurta: Ispanija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2018-03-15
Trukmė: 1h 30 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

„Karlovi Varų kino festivalyje pripažintas geriausiu dokumentiniu filmu „Daug vaikų, beždžionė ir pilis“ yra neįtikėtinas šviesos ir šilumos gūsis, o kartu ir nepaprastai taiklus laiko, vertybių, žmogiškų aistrų portretas, kuris, turiu pripažinti, buvo vienas netikėčiausių atradimų šiais metais.“ (A. Račaitytė)

Kartą Ispanijoje gyveno Julita. Ji turėjo tris svajones – susilaukti daug vaikų, įsigyti beždžionę ir pilį. Kai ji į savo šešių vaikų gretas pagaliau priėmė gyventi ir išsvajotą beždžionę, niekas negalėjo patikėti, kad šeima staiga praturtės ir išsipildys paskutinis Julitos noras. Nors dėl krizės vėliau Julitos šeima prarado lengvabūdiškai įsigytą pilį, jie išsaugojo nuginkluojantį spontaniškumą ir nuoširdumą, kurio pilnas kiekvienas dokumentiniame filme užfiksuotas buitinis kivirčas. Įkopusi į devintąją dešimtį Julita ima suprasti tikrąją gyvenimo prasmę. Kupinos absurdiško humoro per 15 metų filmuotos šeimos kronikos palengva tampa dabartinės Ispanijos situacijos alegorija.

Kalba: ispanų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierius: Gustavo Salmerón

Scenarijaus autorius: Gustavo Salmerón, Beatriz Montañez, Raúl de Torres

Aktoriai: Gustavo Salmerón, Julieta Salmerón, Antonio García Cabanes, Nacho Salmerón, Ramón García Salmerón, David García Salmerón, Paloma García Cabanes