N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP18: Zama
KP18: Zama (2017)
Žanras: Meistrai
Sukurta: Argentina, Ispanija, Prancūzija, Nyderlandai, Meksika, Portugalija, Jungtinės Valstijos
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2018-03-15
Trukmė: 1h 55 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

„Tai vieno garsiausių Argentinos rašytojų Antonio di Benedetto romano ekranizacija. Režisierei, kaip ir autoriui, pavyksta vizualiai perteikti vidinę ir išorinę egzistencinę beprasmybę: veiksmas lyg vyksta, bet niekas nesikeičia. Pasakiško grožio gamta tik dar labiau sustiprina kontrastą. „Chauchos“ gerbėjams.“ (S. Lingevičiūtė)

Veiksmas nukelia į XVIII a. pabaigą, dabartinę Paragvajaus teritoriją. Ispanijos imperijos klerkas Diegas de Zama gyvena laukime: jis nori būti perkeltas tarnauti į kitą vietą, be to, ilgiausiai nematė savo žmonos ir vaikų. Jo santykiai su europiečiais įtempti dėl nuolatinės konkurencijos bei nesusipratimų, o santykiai su vietiniais tarnais taip pat sudėtingi, balansuojantys tarp aistros ir priešiškumo. Zama kabinasi už vienintelės gyvenimo prasmės – pažado, kad greit bus perkeltas į Buenos Aires, tačiau laukimas atrodo amžinas. Laikui beviltiškai slenkant, Zamą vis labiau apsėda paranoja bei prasiveržiantis žiaurumas. Dėl tokio balansavimo ant ribos, prieš Diegą de Zamą, rodos, atsisuka visas pasaulis ir jo egzistencijai iškyla grėsmė.

Kalba: ispanų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierius: Lucrecia Martel

Scenarijaus autorius: Lucrecia Martel

Aktoriai: Daniel Giménez Cacho, Lola Dueñas, Matheus Nachtergaele, Juan Minujín, Rafael Spregelburd, Nahuel Cano, Mariana Nunes, Daniel Veronese