N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP18: Kapitonas
KP18: The Captain (2017)
Žanras: Festivalių favoritai
Sukurta: Vokietija, Prancūzija, Lenkija, Portugalija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2018-03-15
Trukmė: 2h 16 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

Kapitonas (The Captain)

Vokietija, Prancūzija, Lenkija, Portugalija, 2017, 118 min.

Kalba: vokiečių

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierius: Robert Schwentke

Scenarijaus autorius: Robert Schwentke

Aktoriai: Max Hubacher, Milan Peschel, Frederick Lau, Alexander Fehling, Bernd Hölscher, Waldemar Kobus, Samuel Finzi

„Vokiečių kine neteko matyti tokio brutalaus personažo. Neįtikėtina, bet jis realus. Vienas ieškomiausių karo nusikaltėlių, nukreipęs ginklą prieš savus ir naikinęs tautiečius. Holivude dirbęs režisierius grįžo namo dėl įtaigaus istorinio filmo apie žmogaus trapumą ir abejingumą karo akivaizdoje.“ (E. Pukšta)

1945-ieji. Karo pabaigą nujaučianti Trečiojo reicho armija pradeda byrėti. Nacių vis dar valdomą Vokietiją apima nebekontroliuojamas chaosas ir anarchija. Girti ir ištvirkę kareiviai vykdo egzekucijas pabėgusiems iš tarnybos jaunuoliams ir šaudo pėstininkus. 19-mečiui dezertyrui Willi Heroldui nusišypso laimė, kai beveik pakliuvęs į spąstus, nualintas, ištroškęs ir išbadėjęs jis pastebi pamiškėje paliktą karinį automobilį. Viduje jis randa aukščiausio rango pareigūno uniformą ir tuoj pat persirengia, pavirsdamas iš niekinio eilinio į įtakingiausią būrio vadą. Paskui save į specialią misiją Willi nusitempia dar kelis nelaimingus jo apgaule patikėjusius kareivius. Norėdami išlikti gyvi jie žudys, grobs ir sadistiškai smurtaus.

Trumpametražis filmas prieš pagrindinį filmą:

Prisimintas filmas (The Remembered Film)

Belgija, 2018, 18 min.

Kalba: anglų

Subtitrai: anglų, lietuvių

Režisierius: Isabelle Tollenaere

Scenarijaus autorius: Isabelle Tollenaere

Filme vaizduojami skirtingų karų jauni kareiviai, klajojantys miške. Interviu jie dalijasi prisiminimais įvykių, kurių patys realiai negalėjo patirti, tiesiog jie įrašyti į jų atmintį. Režisierė tyrinėja ryšį tarp karo ir reginio, istorijos ir jos reprezentacijos, realybės ir vaizduotės.