N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP17: TRUMPAS KONKURSAS. SVAJONĖ
KP17: SHORT COMPETITION. DREAM (2017)
Žanras: Trumpas konkursas
Sukurta: Vengrija, Prancūzija, Lietuva, Indija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 1h 44 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

INDĖNAS

(Indián)


Vengrija, Prancūzija / Hungary, France, 2016, 30 min.

Režisierius / Director: Balázs Simonyi

Daugelis Rytų Europos vaikų per raudonosios uždangos laikotarpį svajojo būti panašūs į indėnus ir kopijavo jų gyvenimo būdą. Vaikus žavėjo per televiziją ar kino teatruose pamatyti vakarietiški vesternai ir perskaityti nuotykių romanai. Kai kuriems jų nostalgiško Laukinių vakarų ilgesio nepakakdavo. Žaismingą filmą įkvėpė pati tikriausia istorija apie užsispyrusį svajotoją Galambosą, leidžiantį vasaros atostogas taisyklių apribotoje pionierių stovykloje. Jo įsivaizduojamas gyvenimas ryškiai su komunizmo realijomis.

KAUKAI

(Running Lights)


Lietuva, Indija, Suomija / Lithuania, India, Finland, 2017, 10 min.

Režisierius / Director: Gediminas Šiaulys

Tai – trumpa istorija apie niekada nenutrūkstantį gyvybės pradžios ir pabaigos stebuklą. Tragiška kiškio žūtis tampa nepaprastu jį radusių ir smėlio dėžėje palaidojusių vaikų išgyvenimu. Kiškio kūnelį apleidžia gausybė jame besiglaudusių stebuklingų būtybių, kurios dabar nerimastingai ieško naujų namų. Jo gyvybė baigiasi ištirpdama aplinkoje ir įsikūnydama į naujai užgimstančius augalus ir sutvėrimus. Tai liūdna, tačiau šviesi pasaka vaikams, skatinanti pamąstyti, kas yra mirtis.

KELIAUJANTI ŠALIS

(Travelling Country)


Bulgarija, Kroatija / Bulgaria, Croatia, 2016, 13 min.

Režisieriai / Directors: Ivan Bogdanov, Vessela Dantcheva

Kartą gyvavo tokia šalis, jojusi ant milžiniško žirgo nugaros. Ją sugriovė kvailystės ir godumas. Dabar didingo žirgo šlovę primena tik išlikusi uodega, o žmonės patyliukais tūno kadaise laimingo gyvenimo šešėliuose. Praeities prisiminimai vis dėlto nepasimiršo. Atsiranda galimybė susikurti naujai bendruomenei. Apmaudu, bet istorija tikriausiai ir vėl pasikartos. Talino kino festivalyje nugalėjęs bežodis animacinis filmas apie praeities, dabarties ir ateities susidūrimą. Fantastiška sakmė apie savojo identiteto ir laisvės paieškas.

KOVA DĖL MIRTIES

(Fighting for Death)


Makedonija / Macedonia, 2016, 15 min.

Režisierė / Director: Eleonora Veninova

Provincijos kapinėse beliko vienintelė laisva vieta. Ji atiteks pirmajam iškeliavusiam į Amžinybę. Dviejų artimiausių kaimų vyriausieji gyventojai stoja į absurdišką mūšį – kas numirs anksčiau. Tačiau numirti šiame prisiminimų, vilčių, džiaugsmų ir nusivylimų pasaulyje ne taip jau paprasta.

RAKIJADA

(Rakijada)


Serbija, Šveicarija / Serbia, Switzerland, 2016, 19 min.

Režisierius / Director: Nikola Ilić

Kiekvienų metų gegužės mėnesį nuodėmingas ir mažas kaimas Serbijoje organizuoja neįprastas varžybas – rakijadą! Tai – visuotinio rakijos gėrimo olimpiada. Režisierius viliasi unikalaus renginio dienomis ir naktimis Pranjanio kaime pažinti serbiškos sielos klodus. Apsvaigusio gyvenimo peripetijoms stebėti jis pasirenka visiškai kitokią perspektyvą ir nevengia tradicinio Balkanų humoro.

SAPNAS

(Dream)


Latvija / Latvia, 2016, 7 min.

Režisierė / Director: Laila Pakalnina

Kažkur provincijos kaimo gūdumoje stūkso parduotuvė šalia autobuso stotelės. Vienas po kito žmonės užeina į nedidelį pastatą ir po kiek laiko išeina. Jų nelogiški judesiai panardina į nerealų sapną. Pabaigoje mes pabundame iš sapno.

SIENOS

(Borders)


Slovėnija / Slovenia, 2016, 10 min.

Režisierius / Director: Damjan Kozole

Graži rudens diena. Policininkų ir kareivių lydima imigrantų ir pabėgėlių grupė pereina Šengeno sieną tarp Kroatijos ir Slovėnijos. Jų laukiama Brežicės mieste įkurtame registracijos centre.