N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP17: TRUMPAS KONKURSAS. ŠEIMA
KP:17 SHORT COMPETITION. FAMILY (2017)
Žanras: Trumpas konkursas
Sukurta: Bosnija ir Hercegovina, Vengrija, Lietuva, Belgija, Latvija, Rumunija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 1h 47 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

AŠ PRISIMENU

(I Remember)


Bosnija ir Hercegovina / Bosnia and Herzegovina, 2015, 15 min.

Režisierė / Director: Elma Tataragić

Sarajevo kino festivalio meno vadovė Elma Tataragić asmeniniame debiutiniame filme jautriai tyrinėja jau iškeliavusiai į Amžinybę močiutei priklausiusio namo erdves, išradingai panaudoja išlikusią vaizdinę ir garsinę archyvinę medžiagą, kad prisimintų reikšmingiausius patyrimus, kai gimtajame mieste prasidėjo karas ir staiga nutrūko vaikystė.

ATSISKAITYMO DIENA

(Pay Day)


Vengrija / Hungary, 2016, 22 min.

Režisierius / Director: Szilárd Bernáth

Rytų Vengrijoje įtakingieji pinigų skolintojai naudojasi vargingiausiai gyvenančių romų bendruomenėmis ir uždarbiauja iš jų palūkanų. Godiems verslininkams apsimoka laikyti nelaimingus žmonės nuolatiniame skolų sukūryje. Ką tik vaikelio susilaukusi jauna šeima mėgina suplanuoti kitokią strategiją, kad išsilaisvintų nuo vietinio boso. Vengrijos kino kritikai šią kriminalinę dramą pripažino geriausiu metų savo šalies trumpametražiu filmu.

BUDĖJIMAS

(Watchkeeping)


Lietuva, Belgija / Lithuania, Belgium, 2017, 16 min.

Režisierius / Director: Karolis Kaupinis

Tvankus vasaros vakaras, karščio nualinta ramybė. Prie ligoninės juokauja daktarai. Pro langą į palatą sklinda triukšmas. Apriboti ligoninės kasdienybės tėvas ir sūnus stengiasi palengvinti paskutines mamos valandas. Jie imasi visko, kad tik netektų pripažinti, jog nieko nebeįmanoma padaryti.

NEĮTIKĖTINI DAINUOJANČIO GAIDŽIO HJUGO NUOTYKIAI

(Singing Hugo and His Incredible Adventures)


Latvija / Latvia, 2017, 9 min.

Režisierius / Director: Reinis Kalnaellis

Gaidys Hjugas svajoja tapti dainininku ir praktikuojasi giedoti naktimis, kai jo draugužiai saldžiai knarkia. Per vieną tokią repeticiją šviečiant mėnesienai Hjugą pagrobia du vagišiai. Godumo valdomame pasaulyje svajokliui gaidžiui teks pakovoti už savo teises gyventi ir skraidyti. Lietuvių-latvių bendros gamybos animacinio filmo „Aukso žirgas“ bendraautorius Reinis Kalnaellis savarankiškai debiutuoja 2017 m. Berlyno kino festivalyje.

PUSĖ ŽMOGAUS

(Half A Man)


Kroatija, Prancūzija / Croatia, France, 2016, 20 min.

Režisierė / Director: Kristina Kumrić

1991 metai. Kroatija. Netoliese vis dar tęsiasi karas. Dešimtmetei Mijai ir dvylikametei Lorenai ši diena ypatinga. Seserys laukia jos su nerimu ir džiaugsmu. Nepažįstami dėdės pažadėjo mamai, kad mergaičių tėvas sugrįš namo po trijų mėnesių įkalinimo slaptame kalėjime. Susitikimui jos repetuoja šokį. Mija ir Lorena nori, kad šeima vėl būtų vieninga ir grįžtų kadaise buvusi laimė.

VISOS UPĖS TEKA Į JŪRĄ

(All Rivers Run to the Sea)


Rumunija / Romania, 2016, 25 min.

Režisierius / Director : Alexandru Badea

Po mamos mirties Radu užplūsta absurdiškų biurokratinių reikalų sūkurys. Vaikinas nori suorganizuoti atsisveikinimą ir deramas laidotuves, bet jam sunkiai sekasi susitaikyti su skausminga netektimi. Šeimos narių pateikiami skirtingi patarimai nepadeda išvaikyti abejonių.