N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.
KP17: TRUMPAS KONKURSAS. JAUSMAI
KP17: TRUMPAS KONKURSAS. JAUSMAI (2017)
Žanras: Trumpas konkursas
Sukurta: Lenkija, Serbija, Rumunija, Vengrija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 1h 45 min
Cenzas: N-16. Žiūrovams nuo 16 metų.

ARTIMI RYŠIAI

(Close Ties)


Lenkija / Poland, 2016, 18 min.

Režisierė / Director: Zofia Kowalewska

Barbara ir Zdislawas galėtų dar labiau didžiuotis ilgamete santuoka, jei vyras net aštuoneriems metams nebūtų išėjęs iš namų dėl jaunesnės meilužės. Dabar jiedu vėl gyvena kartu ir dalijasi komunalinius mokesčius, bet jau be meilės. Barbara neabejoja, kad Zdislawas mieliau vaikytųsi kitų moterų sijonų Krokuvoje, jei tik gebėtų savarankiškai, be priežiūros, vaikščioti. Pora mėgina užglaistyti komplikuotus santykius iki didelės šventės – 45-erių metų santuokos jubiliejaus. Krokuvos, Vroclavo, Amsterdamo kino festivalių prizus susirinkęs ir 2017 m. Sandanso kino festivalio konkursinei programai atrinktas dokumentinis filmas gali patekti į „Oskaro“ nominaciją.

ATSIVERTIMAS

(Transition)


Serbija / Serbia, 2016, 21 min.

Režisierė / Director: Milica Tomović

Geriausias 2016 m. Sarajevo kino festivalio trumpametražis filmas. Jana atidžiai ruošiasi skrydžiui į kitą Atlanto pusę naujam išsvajotam gyvenimui. Merginai vis sunkiau sekasi nutylėti kruopščiai apgalvotą kelionės tikslą ir sąmoningai slepiamas paslaptis nuo šeimos, roko grupės narių, draugų ir buvusios mylimosios. Ar bent artimiausieji išgirs tiesą iki lemtingo išsiskyrimo?

KOPIJUOTOJAS

(The Copyist)


Vengrija / Hungary, 2016, 8 min.

Režisierius / Director: Tamás Kőszegi

Biuro įranga taip pat turi akis. Kopijavimo aparatas dažnai mato daugiau negu jums atrodo. Intymiausiomis dienomis net darbas neatrodo monotoniškas ir nuobodus. Tamsioje aplinkoje kopijuojant dokumentus nutinka įdomių dalykų. Visi geismingo ir išradingo filmo kadrai buvo užfiksuoti vien tik kopijavimo aparatais „Xerox 7232“ ir „Epson 7330“.

NAKTIS TOKORIKYJE

(A Night in Tokoriki)


Rumunija / Romania, 2016, 18 min.

Režisierė / Director: Roxana Stroe

Tokorikio naktiniame klube prasideda diskoteka. Į gražuolės Džeaninos aštuonioliktojo gimtadienio puotą susirenka visas kaimas. Uždegama neoninė palmė, ir aukso spalvos marškinius dėvintis didžėjus paleidžia muziką. Alinas su bičiuliais atvyksta stilingai sutūpę žirgų tempiamuose vežimuose ir iškart puola siausti šokių aikštelėje. Džiugiai nusiteikęs vaikinas užsuka į šventę turėdamas kilnų tikslą. Jo akys ypatingai sužiba vos pagavusio Džeaninos žvilgsnį. Tačiau jubiliatės iš akiračio nepaleidžia jos mylimasis. Šį vakarą ir vėl nusimato muštynės. Geriausias trumpametražis filmas 2016 m. Transilvanijos kino festivalyje.

PO SEPTYNIŲ MĖNESIŲ

(Seven Months Later)


Rumunija / Romania, 2016, 25 min.

Režisierius / Director: Andrei Creţulescu

Vienas nuostabus namas. Viena tobula santuoka. Vienas skaistus sekmadienio rytas.

SUPERBIJA

(Superbia)


Vengrija, Čekija, Slovakija / Hungary, Czech Republic, Slovakia, 2016, 15 min.

Režisierius / Director: Luca Toth

Siurealistinėje šalyje Superbijoje vyrai ir moterys suformuoja atskiras bendruomenes. Jie ramiai gyvena atskirai, kol radikalius pokyčius inspiruoja pirmoji istorijoje tos pačios lyties piliečių santuoka.