N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP17: Nocturama
KP17: Nocturama (2016)
Žanras: Meistrai
Sukurta: Prancūzija, Vokietija, Belgija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 2h 10 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Vieną dieną grupė jaunų paryžiečių pradeda savo misiją pagal tiksliai sudėliotą planą: tuo pačiu metu jie turi susprogdinti kelis svarbius objektus Paryžiuje. Jaunuoliai, kaip ir dabartinė prancūzų visuomenė, yra ir baltaodžiai europiečiai, ir afrikiečių kilmės, ir iš Artimųjų Rytų imigrantų šeimų. Filme nėra jokių užuominų apie religinį ekstremizmą, veikiau pagrindiniai personažai tiesiog bodisi sistema ir visuomene, kurioje gyvena. Pirma filmo dalis labai dinamiška: daug judėjimo ir veiksmo, kol jaunuoliai vykdo nurodymus. Po įvykdytų išpuolių jie susirenka didžiuliame tuščiame prekybos centre ir kažko laukia. Tačiau tolesnių nurodymų vis nėra.

„Filmo idėja režisieriui kilo gerokai anksčiau, nei buvo įvykdyti teroristiniai išpuoliai Prancūzijoje. Tiesiog nemalonus sutapimas, kad filmas pasirodė ekranuose gana greitai po kruvinų įvykių. Istorija pasirodys gana dviprasmiška ir kontroversiška, bet ne dėl to, kas joje atskleidžiama, veikiau dėl to – kas ne. Kils nemažai klausimų. Ganėtinai šokiruoja ir valdžios idėja, kaip turi būti kovojama su teroristais, nepriklausomai nuo jų amžiaus.“ (S. Lingevičiūtė)

Kalba: prancūzų

Subtitrai: lietuvių

Režisierius: Bertrand Bonello

Scenarijaus autorius: Bertrand Bonello

Aktoriai: Finnegan Oldfield, Vincent Rottiers, Hamza Meziani, Manal Issa, Martin Guyot, Jamil McCraven, Rabah Nait Oufella, Laure Valentinelli, Ilias Le Doré, Robin Goldbronn, Luis Rego, Hermine Karagheuz, Adèle Haenel