N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP17: Baigiamieji egzaminai
KP17: Graduation (2016)
Žanras: Meistrai
Sukurta: Rumunija, Prancūzija, Belgija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 2h 07 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Romeo – vidutinio amžiaus daktaras, gyvenantis kompromisų kupiną, bet ganėtinai patogų gyvenimą mažame Transilvanijos miestelyje. Jis augino dukrą vildamasis, kad sulaukusi pilnametystės ji kurs savo ateitį užsienyje. Jo planas artėja prie išsipildymo – Eliza gavo stipendiją studijuoti psichologiją Jungtinėje Karalystėje, telieka išlaikyti brandos egzaminus, o tai tokiai gerai mokinei kaip ji tėra formalumas. Tačiau kai prieš pat pirmąjį egzaminą įvyksta tai, kas gali sugriauti jos kruopščiai planuotą ateitį, Romeo turi veikti. Bet nė vienas sprendimas nesutampa su nuo vaikystės dukrai skiepytais moralės principais.

„Mungiu filmams būdingos moralinės dilemos. Šiame nuo pat pirmųjų akimirkų įtraukiančiame filme jis kalba apie tai, kaip tėvai, susikoncentravę į lūkesčius, susijusius su vaikais, praranda ryšį su realybe, ir vaizdžiai iliustruoja priimamų kompromisų kainą.“ (A. Račaitytė)

Kalba: rumunų

Subtitrai: lietuvių

Režisierius: Cristian Mungiu

Scenarijaus autorius: Cristian Mungiu

Aktoriai: Vlad Ivanov, Adrian Titieni, Maria-Victoria Dragus, Lia Bugnar, Malina Manovici, Rares Andrici, Alexandra Davidescu