N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP17: Randuotos širdys
KP17: Scarred Hearts (2016)
Žanras: Kritikų pasirinkimas
Sukurta: Rumunija, Vokietija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 2h 21 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

1937 m. Rumunija, sanatorija ant Juodosios jūros pakrantės. Filmas „Randuotos širdys“ paremtas autobiografiniais Maxo Blecherio (žinomo kaip „rumunų Kafka“) tekstais. Autorius po dešimties metų, kuriuos praleido sugipsuotas, mirė būdamas 29-erių. Filmo pasakojimo fragmentus skiria trumpi Blecherio tekstai, o preciziškuose kadruose matome dvidešimtmetį Emanuelį, kenčiantį nuo kaulų tuberkuliozės. Gulėdamas sanatorijoje jis rašo, skaito literatūrą, rūko, geria, dalyvauja vakarėliuose ir galiausiai įsimyli buvusią pacientę Solangę. Emanuelis pasakoja apie savo ir kitų pacientų pastangas gyventi oriai iki paskutinio atodūsio. Jų kūnai pamažu nyksta, bet protas atsisako pasiduoti.

„Melancholiškas, intelektualus, savo forma žavintis filmas geba priartėti prie pamatinių trapaus žmogaus gyvenimo dalykų. Nepataikauja žiūrovui, bet kviečia jį ar ją į tikrą, atvirą pokalbį.“ (M. Valiūnaitė)

Kalba: rumunų, lotynų, serbų, vokiečių, prancūzų

Subtitrai: lietuvių, anglų

VRežisierius: Radu Jude

Scenarijaus autorius: Radu Jude

Aktoriai: Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Marius Damian, Bogdan Cotlet, Gabriel Spahiu, Alexandru Bogdan, Ilinca Harnut, Serban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Adina Cristescu