N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP17: Gilzė
KP17: Birdshot (2016)
Žanras: Festivalių favoritai
Sukurta: Filipinai, Kataras
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 1h 56 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Tokijo kino festivalio konkursinės programos „Azijos ateitis“ pagrindinį prizą laimėjusi mįslinga drama drąsiai kalba apie korupciją ir nežmoniškus nusikaltimus Filipinuose.

Penkiolikametės medžiotojos Majos paleista kulka pataiko į erelį beždžionėdį. Ji siekė įrodyti tėčiui, kad nebijo šaudyti ir yra savarankiška. Mergina nežinojo, kad ypač retas plėšrusis paukštis priskirtas nykstančiųjų rūšiai. Šiandien šių erelių beliko mažiau nei 200, todėl nušovus Filipinų nacionalinį paukštį gresia 12 metų įkalinimo bausmė.

Provincijos policija paskelbia jiems dar nežinomo brakonieriaus paiešką. Tikrindamas pėdsakus ir ieškodamas įkalčių pareigūnas netikėtai užčiuopia nebaigtos tirti kitos šiurpios bylos židinį. Majos tėtis Diego vis tiek areštuojamas be konkrečių įrodymų, o likusi viena mergaitė pabėga į mišką. Ji randa žiauraus nusikaltimo vietą, kurios neturėjo matyti.

„Efektingas trileris mąstančiam žiūrovui. Vos 24 m. režisierius prikausto dėmesį nuo pirmų minučių ir išlaiko įtampą beveik dvi valandas, naudodamas labai mažai dialogų, pasikliaudamas tobula debiutuojančių ir profesionalių aktorių vaidyba, žavėdamas kerinčia Filipinų gamta.“ (E. Pukšta)

Kalba: tagalogų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierius: Mikhail Red

Scenarijaus autorius: Mikhail Red

Aktoriai: Mary Joy Apostol, Arnold Reyes, John Arcilla