N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
KP17: Rekviem poniai J
KP17: Requiem for Mrs. J (2017)
Žanras: Nauja Europa - nauji vardai
Sukurta: Serbija, Bulgarija, Makedonija, Rusija, Prancūzija
Platintojas: Kino pavasaris, VŠĮ
Kino teatruose nuo: 2017-03-23
Trukmė: 1h 34 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Jelenai jau bloga nuo gyvenimo. Prieš metus mirė vyras, moteris jaučiasi pavargusi ir vieniša, nors bute gyvena su dviem dukterimis ir anyta. Ji nusprendė savaitės pabaigoje, per vyro mirties metines, nusižudyti. Tam Jelena turi pasiruošusi pistoletą. Bet prieš tai dar turi sutvarkyti nemažai reikalų. Jai reikia susirasti antkapių meistrą, kad šis iškaltų jos gimimo ir mirties datas, įklijuotų nuotrauką, bei susitvarkyti sveikatos draudimą. Kad tai padarytų, Jelena privalo įrodyti, jog pastaruosius dvidešimt metų dirbo. Tyli ir kukli moteris pamažu suvokia, kad nestabilioje šalyje, vis dar išgyvenančioje pereinamąjį laikotarpį, ne taip viskas paprasta. Valdžia nesugeba suvaldyti chaoso, buvusi darbovietė bankrutavo, o likę darbuotojai vis tiek sėdi įmonėje, nes neturi ką veikti. Tačiau savaitės pabaiga nenumaldomai artėja.

„Kafkiška drama su juodojo humoro elementais. Dar kartą įsitikinsite, kad gyvenimas galbūt ir komplikuotas, bet mirtis – dar labiau.“ (S. Lingevičiūtė)

Kalba: serbų

Subtitrai: lietuvių, anglų

Režisierius: Bojan Vuletić

Scenarijaus autorius: Bojan Vuletić

Aktoriai: Mirjana Karanović, Boris Isaković, Jovana Gavrilović, Danica Nedeljković, Mira Banjac, Vučić Perović, Valčo Karamašev, Neven Bujić, Srđan Todorović, Pavle Đorđević