N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.
Opera'16: Eugenijus Oneginas
Opera'16: Eugene Onegin (2016)
Žanras: Metropolitan Opera
Platintojas: Forum Cinemas UAB
Kino teatruose nuo: 2017-04-22
Trukmė: 3h 57 min
Cenzas: N-13. 7-12 m. vaikams būtina suaugusiojo palyda.

Eugenijus Oneginas (Eugene Onegin) – Piotras Čaikovskis (Pyotr Ilyich Tchaikovsky)

XIX a. Rusijos kaimas. Našlaujanti ponia Larina su dviem dukromis – Tatjana ir Olga – didžiuliame dvare gyvena paprastą, ramų kaimo gyvenimą. Motina vis prisimena jaunystę, kuomet buvo įsimylėjusi vieną vyrą, tačiau ištekėjo už kito. Tatjana dienas leidžia skaitydama knygas, o Olga – bendraudama su jos palankumo siekiančiu kaimynu, poetu Lenskiu. Vis išvykdamas į sostinę Sankt Peterburgą, vieną dieną Lenskis sugrįžta ne vienas – su savo bičiuliu Eugenijumi Oneginu. Pamačiusi žavingą vyriškį, Tatjana jį įsimyli ir, padedama savo auklės, perduoda jam aistros ir meilės prisipažinimų kupiną laišką. Kitą dieną sode nerimastingai atsakymo laukiančiai merginai Oneginas atvirai prisipažįsta galintis pasiūlyti tik savo draugystę ir pataria būti atsargesnei atviraujant apie savo jausmus, kad ciniškesni vyrai nepasinaudotų jos gera širdimi ir naivumu.

Prabėga keletas mėnesių. Lenskis vėl pasikviečia savo bičiulį į Larinų dvare organizuojamą Tatjanos vardadienio puotą. Manydamas, kad tai bus jauki šeimos šventė, Oneginas sutinka, tačiau labai suirzta, kuomet atvyksta ir pamato, kad į puotą susirinko daugybė žmonių. Kerštaudamas taip su juo pasielgusiam bičiuliui, Oneginas ima flirtuoti su Olga ir sužadina Lenskio pavydą. Jautrios sielos poetas iškviečia Oneginą dvikovon. Nors abu gailisi tokio įvykių posūkio, išdidumas neleidžia to pripažinti. Dvikova įvyksta ir Oneginas nužudo savo draugą.

Po kelerių metų, praleistų užsienyje, Oneginas sugrįžta į sostinę ir netrukus gauna pakvietimą į kunigaikščio Gremino rūmuose vyksiantį pokylį. Atvykus į puotą, kunigaikštis Oneginui pristato savo jauną žmoną – Tatjaną Lariną. Kažkada atstūmęs jos meilę, dabar Oneginas su nuostaba supranta, kad įsimylėjo Tatjaną. Vyras prisipažįsta apie savo jausmus ir maldauja Tatjanos palikti vyrą ir pabėgti kartu su juo. Tačiau Tatjana, nors ir patvirtinusi, kad jį tebemyli, griežtai atsisako išduoti savo vyrą, palikdama Oneginą vieną su savo neišsipildžiusiais jausmais.

Dirigentas: Robin‘as Ticciati‘s. Atlikėjai: Dmitrijus Hvorostovskis, Anna Netrebko, Jelena Maksimova, Aleksejus Dolgovas.